Nederland neemt voor de zesde keer op rij deel aan het WK.

Honkbal

Groen licht voor wereldkampioenschap in Mexico

Groen licht voor wereldkampioenschap in Mexico

Nederland neemt voor de zesde keer op rij deel aan het WK.
Nederland neemt voor de zesde keer op rij deel aan het WK.
Foto: © WBSC

Na de lange reeks met afgelastingen van internationale toernooien, heeft de World Baseball Softball Confederation (WBSC) vandaag groen licht gegeven voor het wereldkampioenschap honkbal voor vrouwen. De mondiale titelstrijd wordt van woensdag 12 tot en met zaterdag 21 november gehouden in het Mexicaanse Tijuana.

Het WK honkbal voor vrouwen werd begin april één van de toernooien die als eersten werden uitgesteld. Oorspronkelijk stond het mondiale kampioenschap op het programma voor 11 tot en met 20 september. Terwijl een groot aantal andere toernooien definitief is geschrapt, heeft de WBSC besloten het WK voor vrouwen nog dit jaar opnieuw in te plannen.

Eerder was Mexico al aangewezen als gastheer van dit WK. Het land is harder geraakt door het coronavirus dan Nederland, met op dit moment ruim 93.00 besmettingen en ruim 10.000 doden. De afgelopen 24 uur werden 2.771 nieuwe gevallen gemeld. Op dit moment zijn in Mexico nog scholen, winkels, parken en toeristische attracties gesloten.

Vertrouwen

Niettemin heeft WBSC-voorzitter Riccardo Fraccari vertrouwen in een goede afloop. “De WBSC is verheugd dat een geweldige honkbalstad als Tijuana en een groot honkballand als Mexico het wereldkampioenschap organiseert. Ik ben ervan overtuigd dat onze Mexicaanse gastheren het perfecte podium bieden voor de beste honkbalspeelsters van de wereld om samen de strijd aan te gaan.”

Aan het WK nemen twaalf landen deel, waaronder titelverdedigster Japan. Europees kampioen Frankrijk maakt haar mondiale debuut, terwijl Nederland een wildcard voor het toernooi ontving. Ook Cuba en de Dominicaanse Republiek ontvingen een wildcard. Op Zuid-Korea (7) en Hong Kong (10) na is de gehele top 10 van de wereld in november in Tijuana aanwezig. Op de wereldranglijst staat Nederland momenteel op een elfde plaats. Van de deelnemers aan het WK staan alleen gastland Mexico (14), de Filipijnen (15) en Frankrijk (18) lager. Alle drie maken zij in november hun WK-debuut.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal