HB Hoofdklasse

Curaçao Neptunus hervat voorbereiding

Curaçao Neptunus hervat voorbereiding

Er mag ook door volwassenen weer getraind worden en dus hervatten de Hoofdklasseteams hun voorbereiding op het nieuwe seizoen. Clubwatcher Herman Hiemstra sprak coach Jaarsma van recordkampioen Curaçao Neptunus. Ook titelverdediger L&D Amsterdam is weer begonnen met trainen.

Begin dit jaar  was Curaçao Neptunus al volop met de voorbereiding voor seizoen 2020 begonnen. Een nieuw seizoen dat in het teken stond van maar één doel: revanche. Alle titels die in 2019 verloren gingen moesten worden teruggewonnen. Vrij snel daarna werden we echter collectief verrast met de landelijke uitbraak van het corona-virus en kwam de voorbereiding abrupt tot stilstand.

Ronald Jaarsma

We zijn nu een kleine twee maanden verder. Het Koninkrijksteam is – verdeeld over drie locaties – alweer enkele weken actief. En ook de vrijwel voltallige selectie van het eerste team heeft haar eerste ‘echte’ training bij de vereniging afgewerkt.
Tijd voor een nieuw gesprek met manager Ronald Jaarsma over het seizoen 2020 dat – met een beetje geluk – binnenkort in gewijzigde vorm écht van start kan.

Goed uit de lockdown

Afgelopen dinsdag was de eerste veldtraining. Die is – aldus Jaarsma – goed verlopen.  “Voordat we zijn begonnen, hebben we eerst de medische randvoorwaarden waaronder we weer kunnen trainen goed met elkaar besproken. Ook hebben we ervoor gekozen om ons hele medische team bij deze eerste training aanwezig te hebben, zodat we ook hen van alle belangrijke corona-informatie op de hoogte konden brengen.”

De spelers zijn over het algemeen goed uit de lockdown gekomen. “Conditioneel waren ze goed op peil en sommige jongens hebben ook gewichten. Dat helpt allemaal mee.” “We hebben wel steeds contact met elkaar gehouden, dus eerlijk gezegd was dat voor mij niet echt een verrassing”.

“Waar het nu om gaat, is zo snel mogelijk in een wedstrijdritme te komen. Want zo lang niet spelen, dat is niet goed. Zodra dat door de overheid en het RIVM wordt toegestaan, is het spelen van onderlinge wedstrijden al een goede eerste stap. Daarna werken we naar de competitievorm toe.”

We gaan nog steeds voor een 20ste landstitel

“Hoe de competitie straks vorm krijgt, zal nog moeten blijken, maar als we ergens in de maand juli kunnen beginnen, gaan we nog steeds voor de 20ste landstitel. Het is jammer dat we dat andere doel (de European Champions Cup) naar 2021 moeten doorschuiven, maar die staat op het lijstje.”

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse