Honkbal

Belgische competities starten op 3 juli

Belgische competities starten op 3 juli

Bron: Koninklijke Belgische Baseball en Softball Federatie

Wij moeten in Nederland wachten op witte rook, maar onze Zuiderburen hebben al wel groen licht gekregen voor het spelen van officiële wedstrijden. De Belgische honk- en softbalcompetities starten op 3 juli 2020.

“Het is alleszins de bedoeling om zoveel mogelijk speelgelegenheid te creëren voor onze leden, binnen de geldende veiligheids- en gezondheidsregels. De liga’s hebben hiervoor de Safe@Bat & Go reglementen en protocollen opgesteld”, zo laat de Koninklijke Belgische Baseball en Softball Federatie weten in een persbericht.

Half oktober
Besloten is dat alle Kampioenen van 2019 hun Europese Tickets behouden. Er zijn geen stijgers en dalers dit jaar. Er zal geen zomerstop zijn en op feestdagen zal worden doorgespeeld. De speeldagen zijn opgemaakt tot half oktober. “Een en ander is afhankelijk van het aantal teams dat wil en nog kan deelnemen. Er is een rondvraag uitgegaan naar alle clubs om voor 15 juni 2020 te bevestigen dat hun teams nog deelnemen aan de diverse competities”, laat de bond weten.

Positief seizoen
“Wij zijn er klaar voor, de Belgische Baseball- en Softballclubs hebben afgelopen weken laten zien weerbaar te zijn en zich te kunnen aanpassen aan de challenging situaties om voor de leden een gezond en sportief kader te voorzien. Wij hebben er vertrouwen in en hopen er toch nog een positief seizoen van te maken!”, laat de bond weten.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal