Honkbal

Eerste editie Hoofdklasse e-League gaat vrijdag van start

Eerste editie Hoofdklasse e-League gaat vrijdag van start

Dit zijn de acht spelers die zullen uitkomen in de eerste editie van de Hoofdklasse e-League

Het honkbalseizoen had al in volle gang moeten zijn, maar helaas gooide het coronavirus roet in het eten. Terwijl er achter de schermen hard wordt gewerkt aan een lobby die moet bewerkstelligen dat er vóór 1 september weer echt gespeeld kan worden, heeft de KNBSB in samenwerking met de verenigingen de eerste editie van de Hoofdklasse e-League in de steigers gezet, die op vrijdagavond van start gaat.

Het is de ideale manier om deze competitieloze periode toch de honkbalfan te voorzien van mooie wedstrijden en leuke content. In de eerste editie van deze e-League wordt elke Hoofdklassevereniging vertegenwoordigd door een van zijn spelers. Onder de deelnemers zitten twee internationals, vier internationals van Team Kingdom of the Netherlands U23, een U18 international en twee oud-prof spelers.

De spelers mochten na een loting om en om teams kiezen waarmee zij online tegen elkaar zullen strijden via de game MLB the Show ’20. Het deelnemersveld ziet er na deze ‘draft’ als volgt uit:

L&D Amsterdam – Roelie Henrique – Atlanta Braves
Curaçao Neptunus – Stijn van der Meer – Los Angeles Angels
HCAW – Bob van der Meer – Washington Nationals
Hoofddorp Pioniers – Angelo Wicklert – Minnesota Twins
Twins Oosterhout – Ruendrick Piternella – Los Angeles Dodgers
Quick Amersfoort – Tijmen Takke – Houston Astros
Silicon Storks – Ibrahin Redan – Tampa Bay Rays
DSS/Kinheim – Martijn Schoonderwoerd – New York Yankees

De wedstrijden, die vijf innings zullen duren, worden verdeeld over vier avonden in de week gespeeld. Zo worden er op de maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag telkens twee wedstrijden gespeeld. Een om 20.00 uur en een om 20.30 uur, tenzij de eerste wedstrijd van de avond iets uitloopt.

De wedstrijden worden gestreamd via het Youtube-kanaal van de KNBSB en gedeeld via Honkbalsite.com. In de stream op Youtube is het straks ook mogelijk om de spelers vragen te stellen! Het volledige wedstrijdschema vind je hier.

In de komende dagen zullen wij de spelers nog uitgebreid aan je voorstellen via Honkbalsite.com en de social media kanalen van de KNBSB.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal