Ruendrick Piternella sloeg één van de twee homeruns voor het Koninkrijksteam.

Honkbal

[e-League] Piternella: “Ik weet niet hoe ik moet verliezen”

[e-League] Piternella: “Ik weet niet hoe ik moet verliezen”

Ruendrick Piternella sloeg één van de twee homeruns voor het Koninkrijksteam.
Is Ruendrick Piternella de grote favoriet voor de eerste titel in de Hoofdklasse e-League?
Foto: © Raymond Beugeling

Morgen is het zover. Om 20.00 uur gaat de eerste editie van de Hoofdklasse e-League van start. De deelnemers staan te springen, maar wie is nou de grote favoriet? Want wie op het veld de beste is, hoeft niet per sé de beste met de joystick te zijn. Ruendrick Piternella, die afgelopen winter de overstap maakte van HCAW naar Twins, denkt dat hij een goede kans maakt, want “ik weet echt niet hoe ik moet verliezen.”

Piternella, die bovendien onderdeel uitmaakt van het talentenprogramma op het CTO in Amsterdam, is een fervent speler van de game MLB The Show en zou wel eens de grote favoriet kunnen zijn. Toch vroegen wij alle spelers even waarom zij verwachten dat zij het eerste kampioenschap in de Hoofdklasse e-League binnen kunnen slepen. Dit zijn overigens die deelnemers:

https://www.instagram.com/p/CBi5SLPA_Nw/

In de eerste wedstrijd van het seizoen nemen namens Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam het via spelers Stijn van der Meer en Roelie Henrique tegen elkaar op. Maar zijn zij op de PlayStation ook de favoriet?

Van der Meer was van de acht na loting de allerlaatste die een team mocht kiezen en toch denkt hij goede kans te maken: “Met de beste Japanse en Amerikaanse speler, heb ik eigenlijk al gewonnen.” Aldus de Brabander, die hiermee doelt op Shohei Ohtani en Mike Trout van ‘zijn’ Los Angeles Angels. Henrique liet op zijn beurt op originele wijze weten waarom hij niet kan verliezen: “Roelie staat voor: Roelie Original Equals Losing In-Existence.”

Bob van der Meer, van HCAW, trekt de kans dat de Amsterdammer net als in 2019 op het veld in 2020 ook op de PlayStation de beste is in twijfel: “Vorig jaar kampioen? Dat moet hij dit jaar ook nog maar doen.”

Ondertussen wordt er in de groepsapp met de spelers al aardig wat trash talk rondgeslingerd. En dat kunnen de kijkers van de streams ook live meemaken, want de spelers spelen met de microfoon aan en zijn beschikbaar om vragen te beantwoorden die de fans in de Youtube stream stellen.

Dat er in die stream onderling ook gesproken zal worden, beaamt Tijmen Takke van Quick Amersfoort. Hij koos voor de Astros, iets dat hem – vanwege hun valsspeelcapriolen – al de nodige opmerkingen opleverde. “Ik ga proberen om in het hoofd van mijn tegenstanders te komen. Ik ga ze gek maken, zodat ik kan winnen.”

Angelo Wicklert van Hoofddorp Pioniers koos voor de Minnesota Twins en neemt vast een voorschot op een eventueel Europees avontuur: “Wij gaan Europa in!” Wij zullen bij de WBSC Europe eens checken of er al plannen liggen voor een Europa Cup.

Martijn Schoonderwoerd krijgt een bijzondere eer. Hij zal zijn Hoofdklasse e-League debuut maken voordat hij zijn debuut in de echte Hoofdklasse heeft gemaakt. De speler van DSS/Kinheim mocht vroeg kiezen, maar lijkt niet helemaal gelukkig met zijn keuze: “Met pijn in mijn hart ga ik de Yankees kampioen maken.”

Morgenavond om 20.00 uur barst de strijd los en daar kun jij live naar kijken. Hier: op Honkbalsite.com en ook het Youtube-kanaal van de KNBSB. Als je op Youtube meekijkt, kun je in de chat ook contact zoeken met de spelers. Een moderator vanuit de KNBSB is bij iedere wedstrijd aanwezig in de party bij de spelers en hij kan de vragen voor jou stellen.

In het schema voor het eerste weekend is een kleine wijziging gemaakt. De 20.30 uur wedstrijden van vrijdag en zaterdag zijn omgewisseld:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal