Golden League

Golden League start op 18 juli

Golden League start op 18 juli

Na een lange periode stilgelegen te hebben, gaat het seizoen 2020 in de Golden League op 18 juli eindelijk weer van start. De door de overheid opgelegde maatregelen zorgden ervoor dat de volledige Nederlandse sportwereld al tijdens de voorbereiding op het softbalseizoen volledig stilgelegd werd.

Op woensdag 24 juni maakte Minister President Rutte bekend dat er vanaf 1 juli weer zonder restricties gesport mag worden. Een resultaat waar Algemeen Directeur van de KNBSB Stefaan Eskes na een intensieve lobby bij NOC*NSF een het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport erg blij mee is: “We hebben als honkbal- en softbalsport een zware periode achter de rug, maar we zijn blij dat de door ons voorgestelde versoepelingen deze week door de overheid doorgevoerd zijn. Voor onze verenigingen en leden is het een ontzettende opluchting dat we weer mogen beginnen. Let’s play ball!”

Voordat de Golden League echt weer van start gaat, krijgen de teams twee weekenden de kans om zich via oefenwedstrijden voor te bereiden op het reguliere seizoen. Het reguliere seizoen begint dus met een Opening Day op zaterdag 18 juli. Nooit eerder startte een softbalseizoen in Nederland zo laat in het jaar.

Toch heeft de afdeling competitiezaken van de KNBSB een mooi programma uit kunnen schrijven, waarin er een volwaardige competitie (28 wedstrijden) gespeeld kan worden, verdeeld over 14 speeldagen waarin de teams elkaar allemaal uit en thuis treffen.

Op verzoek van de verenigingen is er voor dit seizoen gekozen om geen Holland Series te spelen. De winnaar van de competitie is daarom ook de kampioen van 2020.

Het volledige competitieschema wordt in de komende weken gepubliceerd op www.knbsb.nl

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League