HB Hoofdklasse

Hoofdklasse start op 23 juli

Hoofdklasse start op 23 juli

Na een lange periode stilgelegen te hebben, gaat het seizoen 2020 in de Honkbal Hoofdklasse op 23 juli eindelijk weer van start. De door de overheid opgelegde maatregelen zorgden ervoor dat de volledige Nederlandse sportwereld al tijdens de voorbereiding op het honkbalseizoen volledig stilgelegd werd.

Op woensdag 24 juni maakte Minister President Rutte bekend dat er vanaf 1 juli weer zonder restricties gesport mag worden. Een resultaat waar Algemeen Directeur van de KNBSB Stefaan Eskes na een intensieve lobby bij NOC*NSF een het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport erg blij mee is: “We hebben als honkbal- en softbalsport een zware periode achter de rug, maar we zijn blij dat de door ons voorgestelde versoepelingen deze week door de overheid doorgevoerd zijn. Voor onze verenigingen en leden is het een ontzettende opluchting dat we weer mogen beginnen. Let’s play ball!”

Voordat de Hoofdklasse echt weer van start gaat, krijgen de teams drie weekenden de kans om zich via oefenwedstrijden voor te bereiden op het reguliere seizoen. In die oefenperiode worden in principe de wedstrijden gespeeld, die al voor de betreffende weekenden ingepland stonden in het originele competitieschema. De verenigingen kunnen onderling bepalen of zij dit schema aanhouden.

Het reguliere seizoen begint dus met een Opening Night op donderdag 23 juli. Nooit eerder startte een honkbalseizoen in Nederland zo laat in het jaar. Toch heeft de afdeling competitiezaken van de KNBSB een mooi programma uit kunnen schrijven, waarin er een volledige competitieronde (21 wedstrijden) gespeeld kan worden, voordat de top vier zich afscheidt en via de play-offs en de Holland Series zal strijden om het Kampioenschap.

De play-offs beginnen op donderdag 10 september en worden weer gespeeld zoals dat ook in 2018 ging: een volledige onderlinge competitieronde, waarin elk team uit de top-4 drie onderlinge wedstrijden tegen de anderen speelt. De Holland Series blijven een best-of-seven en beginnen op zaterdag 3 oktober.

Live streaming

Nieuw dit seizoen is dat alle wedstrijden via live streaming en in samenvatting zullen worden uitgezonden. Hiervoor is de KNBSB een partnership aangegaan met Eyecons en 360 Sports Intelligence. Eskes: “Wij hebben de afgelopen maanden achter de schermen keihard doorgewerkt aan dit project en zijn erg blij dat we – nu we weer mogen beginnen – ook kunnen zorgen dat de zichtbaarheid van de Hoofdklasse en de sport in het algemeen op deze manier een flinke stap vooruit maakt.”

Hierover lees je uiteraard later meer! Het volledige competitieschema wordt in de komende weken gepubliceerd op www.knbsb.nl

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse