Sherten Apostel tijdens het U18 wereldkampioenschap in 2018.

Honkbal

Apostel, Tromp en Wiel op 60-man roster

Foto: © WBSC

Apostel, Tromp en Wiel op 60-man roster

Het is juli! De maand waarin honkbal zowel in Nederland als in Amerika weer gaat beginnen. Staan er voor dit weekend in Nederland al weer oefenwedstrijden in de Hoofdklasse op het programma, in Amerika moeten de spelers zich eerst nog melden.

Uiteraard horen de grote namen als Xander Bogaerts (Red Sox), Didi Gregorius (Phillies), Andrelton Simmons (Angels), Kenley Jansen (Dodgers), Jonathan Schoop (Tigers) en Jurickson Profar (Padres) bij de spelers die zich zullen melden. Omdat de voorbereiding opnieuw opgestart moet worden en omdat het sowieso een vreemd seizoen wordt, mogen de teams voor dit seizoen een 60-man roster samenstellen met spelers die dit jaar voor het Major League team uit mogen komen.

Bij de Washington Nationals mag Carter Kieboom strijden om een rol als basisspeler in het infield van de titelverdediger. Ook hij is daarom natuurlijk een van de spelers die zich deze week zal melden bij zijn werkgever. Naast deze grote namen meldt zich nog een drietal Kingdom-spelers zich deze week bij de hoofdmacht.

Sherten Apostel staat op het 60-man roster van de Texas Rangers en Zander Wiel is toegevoegd aan het 60-man roster van de Minnesota Twins. Zij zullen onderdeel uitmaken van de zogenaamde taxi squad, met spelers die niet op het actieve roster staan, maar wel zullen blijven trainen in de buurt van de hoofdmacht, zodat zij gelijk aan kunnen sluiten als dit nodig blijkt te zijn.

Chadwick Tromp stond oorspronkelijk niet op het 60-man roster van de San Francisco Giants, maar is daar alsnog aan toegevoegd. Zijn laatste tweet suggereerde dit al en hij heeft in een persoonlijke reactie laten weten inderdaad met de hoofdmacht mee te zullen trainen in San Francisco:

Het seizoen in de MLB start, net als de Hoofdklasse, op 23 juli.

NPB

Het gaat nog altijd niet goed met de Fukuoka SoftBank Hawks in de NPB. Het team van internationals Rick van den Hurk en Wladimir Balentien staat momenteel met vier overwinningen, zes nederlagen en een gelijkspel op de gedeelde vierde plaats in de Pacific League. Niet de plek waar de titelverdediger graag wil staan.

Balentien heeft de juiste vorm nog niet gevonden. Hij leek op de goede weg toen hij vorige week donderdag twee homeruns in een wedstrijd sloeg, maar heeft die lijn nog niet door kunnen zetten. We moeten dus nog even genoegen nemen met de herhaling van zijn eerste homerun van het seizoen:

Vorige week las je al op Honkbalsite dat van den Hurk het seizoen wel ijzersterk is begonnen. Pas in de achtste inning kreeg hij zijn eerste honkslag tegen. Morgen staat hij wederom op de heuvel voor de Hawks. Die wedstrijd kun je vanaf 11.00 uur bekijken via deze link. Even goed zoeken naar de juiste wedstrijd en je bent er!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal