Honkbal

Internationals Didder en Clementina naar Italië

Foto: © CEB

Internationals Didder en Clementina naar Italië

Team Kingdom of the Netherlands internationals Hendrik Clementina en Ray-Patrick Didder spelen dit seizoen voor Fortitudo Bologna in de Italiaanse Serie A1. De transfer van de Arubaanse korte stop Didder werd vorige week al door Bologna gepubliceerd. Vandaag brachten zij het nieuws over het aantrekken van de Curaçaose catcher Clementina naar buiten.

Didder, die vorig jaar tijdens de Premier12 debuteerde voor het Koninkrijksteam, tekende deze winter een eenjarig Minor League contract bij de San Diego Padres. Na zeven seizoenen in de organisatie van de Atlanta Braves werd hij free agent. Nog voordat hij ook maar een inning voor de Padres speelde, werd hij ontslagen. Hij was een van de eerste Minor Leaguers die het slachtoffer werd van de coronacrisis in het Amerikaanse honkbal. In Italië krijgt de 25-jarige Arubaan de kans om dit seizoen toch te spelen en op die manier fit te blijven om zo volgend jaar hopelijk weer terug te keren in de Minor Leagues.

Unieke situatie

De 23-jarige Clementina staat nog wel onder contract. De catcher staat zelfs in de top-30 van beste prospects in het systeem van de Cincinatti Reds. Omdat er geen Minor League seizoen is in 2020 en Clementina geen deel uitmaakt van het 60-man MLB roster van de Reds heeft hij toestemming gekregen om in een andere competitie voor een ander team uit te komen om zo toch nog wat extra geld te kunnen verdienen als prof.

Of deze regeling voor elke Minor Leaguer mogelijk is, hangt af van de verschillende proforganisaties. Zo zou het kunnen dat spelers als Donny Breek, Jiorgeny Casimiri en Tom de Blok dit jaar in de Hoofdklasse uit kunnen komen voor hun respectievelijke Nederlandse clubs. Daarover is door die clubs nog geen nieuwe naar buiten gebracht.

Het seizoen in de Italiaanse Serie A1 is gisteren gestart. Bologna, nog zonder Didder en Clementina, won de eerste wedstrijd met 12-4 en staat bovenaan.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal