HB Hoofdklasse

Misja Harcksen: ‘Alleen de titel telt voor Curaçao Neptunus’

Misja Harcksen: ‘Alleen de titel telt voor Curaçao Neptunus’

Ondanks alle belemmeringen door het coronavirus, gaat het er toch van komen. Donderdag 23 juli start de honkbalcompetitie van 2020! Dat is een goede ontwikkeling. Misja Harcksen van Curaçao Neptunus blikt vooruit op het nieuwe seizoen.

Volop in voorbereiding
Alle spelers zijn na een onderbreking van een kleine vier maanden weer volop met hun voorbereiding bezig. Voor Misja Harcksen van Curaçao Neptunus, die net zijn eerste rondje in de Australische wintercompetitie achter de rug had, was het allemaal wel even wennen.

Niet alleen aan de Hollandse temperaturen – hij verliet Australië op het hoogtepunt van de hittegolf dit voorjaar – , maar ook aan de vrijwel abrupte stilstand van alle sportieve activiteiten, toen minister-president Rutte de eerste beperkende maatregelen ter bestrijding van de pandemie afkondigde. “Het was in het begin wel even omschakelen”, aldus onze globetrotter, “maar je past je snel aan.”

Honkbal tijdens de intelligente lockdown
“Doordat ik ruim twee jaar achter elkaar vrijwel permanent met honkbal ben bezig geweest, was die gedwongen rust wel even lekker. Maar na een paar weken gaat dat ook vervelen. Ik heb mij gefocust op het op peil houden van mijn eigen conditie. Ik heb in die tijd heel bewust geen bal aangeraakt. Nu de trainingen bij Neptunus intussen weer zijn begonnen, halen de collega’s en ik de schade snel in en gaan we ook aan het werk met ons wedstrijdritme. In de periode tot 23 juli staan er oefenwedstrijden op het programma. In de competitie die straks van start gaat, hebben we feitelijk maar één doel: de 20ste landstitel naar binnen halen.”

Beperkende maatregelen
“Gelukkig hoeven we op het veld geen rekening meer te houden met beperkende maatregelen. Alleen de dug-out vormt een uitzondering. Daar moet wel afstand worden gehouden. Dat is dus nog even een puntje van aandacht, maar daar komen we met elkaar wel uit.”

Bekijk hier het programma van de Hoofdklasse.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse