Honkbal

Chadwick Tromp plotseling kanshebber basisplaats

Foto: © Freek Bouw

Chadwick Tromp plotseling kanshebber basisplaats

In de afgelopen week is de catchersituatie bij de San Francisco Giants gigantisch veranderd. Chadwick Tromp was een late toevoeging aan het 60-man roster en dit weekend besloot startende catcher en superster Buster Posey dit seizoen vanwege de angst voor besmetting met het coronavirus niet in actie te komen.

Posey, al jarenlang de eerste catcher van de Giants, heeft jonge kinderen en voelt zich niet senang bij het idee dat hij het virus kan oplopen terwijl hij bij zijn team is en het over kan geven aan zijn gezin.

Waar in eerste instantie een viertal catchers in Summer Camp zou strijden om een plek als backup catcher, zijn er nu opeens twee plekken te vergeven, waaronder de basisplaats. Naast Tromp, die deze winter als free agent tekende bij de Giants na jarenlang in de organisatie van de Reds gespeeld te hebben, zijn ook Joey Bart, Tyler Heineman en Rob Brantly in de running.

Vooral Heineman en Brantly leken de favorieten voor de twee posities, maar Tromp speelt zich aardig in de kijker. Zo sloeg hij in intrasquad wedstrijden al een triple en twee homeruns, waaronder deze:

“We zijn zeer enthousiast over Chadwick en de aanpassingen die hij gemaakt heeft in zijn swing. Hij ziet er tot nu toe erg goed uit aan slag, maar ook de pitchers zijn tevreden over hem en zijn catching skills”, aldus manager Gabe Kapler tegenover de Giants beat reporter van MLB.com

“Ik denk dat het duidelijk is dat we nu drie catchers hebben die hun beste beentje voorzetten en zichzelf de beste kans geven op een plek op het Big League roster. Die drie mannen zijn Tromp, Heineman en Brantly. Ze hebben alle drie verschillende kwaliteiten en dat maakt de beslissing niet makkelijker.”

Het seizoen in de MLB begint op 23 juli dus Tromp heeft nog een ruime week om manager Kapler te overtuigen.

https://www.facebook.com/sportszonearuba/videos/3153386588074302/

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal