Honkbal

Kenley Jansen positief getest op corona, gelukkig weer hersteld

Foto: © Freek Bouw

Kenley Jansen positief getest op corona, gelukkig weer hersteld

Op zondag meldde Kenley Jansen zich na lange afwezigheid in Los Angeles voor het Summer Camp van de Los Angeles Dodgers. In Dodger Stadium bereiden de Dodgers zich voor op het seizoen, maar Jansen ontbrak al een tijdje. Nu is bekend waarom: hij had het coronavirus.

Kenley’s zoontje Kaden raakte besmet met het virus en binnen de kortste keren testte het hele gezin Jansen positief. Gelukkig zijn ze allemaal hersteld. Voor Jansen was het een extra spannende periode omdat hij in de afgelopen jaren al een aantal keer in het ziekenhuis beland was met hartproblemen. Het is dan ook een grote opluchting dat hij zich nu toch bij gezond bij de Dodgers heeft kunnen melden.

Een aantal spelers uit de MLB, waaronder Jansen’s teamgenoot David Price, heeft uit angst voor het coronavirus besloten dit seizoen niet te spelen. Jansen wil wel gewoon in actie komen: “Ik hou van deze sport, ik wil honkballen voor de supporters. Niet alleen voor de fans van de Dodgers, maar voor alle honkbalfans over de hele wereld. Zodat zij iets te zien hebben op tv.”

Jansen bereikte in 2017 en 2018 met LA Dodgers de World Series, maar daarin moest de ploeg het afleggen tegen respectievelijk Houston Astros en Boston Red Sox. ,,We willen nu kampioen worden, daar ligt onze focus op”, aldus de closer.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal