Softbal

Koninkrijksteam twee keer te sterk voor Duitsland

Foto: © Sascha Schneider

Koninkrijksteam twee keer te sterk voor Duitsland

Het waren de eerste twee interlands sinds de uitbraak van corona in Europa en ze markeerden de start van het Europese softbalseizoen. Op zondag stond Team Kingdom of the Netherlands twee keer in Keulen twee keer tegenover Duitsland en twee keer werden de oosterburen verslagen.

Voor bondscoach Ferenc Jongejan waren het zijn eerste wedstrijden en zijn ploeg deed in zijn eerste interlands wat het aan zijn stand verplicht was: met ruime cijfers winnen. Jongejan liet in deze wedstrijden bovendien drie speelsters debuteren: Margot van Eijl, Lizzie Clarijs en Shakeena Croes.

In zowel wedstrijd één als in wedstrijd twee was Oranje via de mercy rule veel te sterk voor de Duitsers: 1-9 en 2-12. In onderstaande samenvattingen van SoftbaldinoTV zie je de hoogetpunten van beide wedstrijden.

Samenvatting Game 1

Samenvatting Game 2

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal