Darryl Collins was vandaag belangrijk voor het Koninkrijksteam.

HB Hoofdklasse

Hoofdklasse krijgt kwaliteitsinjectie via profspelers

Foto: © WBSC

Hoofdklasse krijgt kwaliteitsinjectie via profspelers

Het hing al langer in de lucht, maar het officiële bericht kwam pas op 30 juni: het seizoen in de Minor League Baseball gaat niet door. Dat betekent dat er voor een groot aantal profhonkballers dit jaar geen enkele wedstrijd op het programma staat. Een aantal van hen zal daarom dit jaar uitkomen in de Hoofdklasse.

De eerste vijf namen van wie inmiddels bekend is dat zij in 2020 uit zullen komen in de Hoofdklasse zijn Jiorgeny Casimiri, Dashenko Ricardo en Darryl Collins (Curaçao Neptunus) en Tom de Blok en Donny Breek (L&D Amsterdam).

Beide topteams, en daarmee de Hoofdklasse in het algemeen, krijgen daarmee een kwaliteitsimpuls. Neptunus en Amsterdam staan in de eerste speelronde van de Hoofdklasse al direct tegenover elkaar en dat was een mooie reden voor de regionale omroepen om eens langs te gaan tijdens de voorbereiding op het seizoen.

De video van RTVNH kunnen wij hier niet delen, die vind je terug via deze link.

Of er ook bij andere teams nog profspelers aan zullen sluiten, zal in de komende dagen tot weken bekend worden. Dat lees je dan uiteraard ook op Honkbalsite.com.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse