HB Hoofdklasse

Coach Henson: ‘Silicon Storks begint met de opbouw van een nieuw team’

Coach Henson: ‘Silicon Storks begint met de opbouw van een nieuw team’

Op het moment dat de coronacrisis uitbrak, kreeg het Haagse Silicon Storks ook met een gedwongen pauze in de aanloop naar het nieuwe seizoen te maken. Het was een voorbereiding die al slecht was begonnen door het plotse vertrek van drie werpers en een zeer geretourneerde binnenvelder.

In één klap konden de ambitieuze plannen voor 2020 terug naar de tekentafel. Men moest met een jonge en betrekkelijk onervaren selectie  verder. Met het stilvallen van alle activiteiten voor een kleine vier maanden, kregen de nieuwe coaches Eugene Henson en Elvis Weerwind echter de kans nieuwe plannen te ontwikkelen. Daarbij werd dankbaar gebruik gemaakt van de beslissing van het Bondsbestuur om in 2020 de regeling over promotie en degradatie buiten werking te stellen.

Nieuw team
Coach Henson vertelt: “Omdat er dit seizoen geen sprake is van promotie en degradatie, beginnen Weerwind en ik met de opbouw van een nieuw team. Uitgangspunt is dat we de vorige seizoenen achter ons laten, en ons dit jaar richten op kwaliteitsverbetering – zowel organisatorisch als met het vertoonde spel. Winnen doe je met elkaar. Het is dus belangrijk dat de selectie bij elkaar blijft; in seizoen 2021 zijn we dan klaar voor de grote stap voorwaarts. Met Silicon Storks moet dan weer rekening worden gehouden.”

De eerste oefenwedstrijden
De eerste serieuze oefenwedstrijden ter voorbereiding op het nieuwe seizoen werden gespeeld tegen de hoofdmacht van Glaskoning Twins uit Oosterhout. Die wedstrijden werden vorig seizoen met groot verschil verloren, maar nu hield Storks de gevaarlijke aanval van de  tegenstander lange tijd op nul. Sterker nog, de eerste wedstrijd (zaterdag 11 juli ) eindigde met een keurige 1-0 overwinning. Bij de tweede wedstrijd – op zondag 12 juli in Oosterhout –  werd het 8-8. Een meer dan goed begin van een voor Storks hopelijk interessant seizoen. Natuurlijk moet er nog van alles gebeuren, maar het opdoen van wedstrijdritme is sowieso essentieel in de voorbereiding op een nieuw seizoen.

Luuk Visser
Het is nog veel te vroeg om nu al kwaliteitsoordelen te geven. Toch viel – vooral in verdedigend opzicht –  één man nadrukkelijk op: linksvelder Luuk Visser. Hij plukte in de wedstrijd van afgelopen zaterdag de lange ballen van de Oosterhoutse slagmensen uit de lucht als rijpe appels uit de boom.

In een interview met bestuurslid Ton de Jager (eerder dit jaar) is ook stilgestaan bij de verbeteringen aan het complex waarover de gesprekken met de gemeente Den Haag gaande waren. De verdere uitvoering daarvan is als gevolg van de coronacrisis tot een later moment uitgesteld.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse