HB Hoofdklasse

HCAW organiseert bijzondere editie I.M. Charles Urbanus Sr. Toernooi

HCAW organiseert bijzondere editie I.M. Charles Urbanus Sr. Toernooi

Vanwege de Coronacrisis heeft het er lange tijd naar uit gezien dat het In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi in 2020 niet zo plaatsvinden. Nu vanwege de recente versoepeling van de Coronaregels de honkbalcompetitie toch eerder kan starten dan pas na 1 september heeft HCAW, in overleg met de overige deelnemers, besloten het toernooi (dat traditiegetrouw plaatsvindt in het laatste weekeinde voor de start van de reguliere competitie) dit jaar toch te organiseren.

De achtendertigste editie van het toernooi is qua opzet wel iets anders dan gebruikelijk. Wat ongewijzigd blijft is dat de voltallige Top-4 van vorig seizoen tijdens het toernooi met elkaar de strijd aangaat. Naast landskampioen L&D Amsterdam Pirates geven Curaçao Neptunus, Hoofddorp Pioniers en HCAW acte de présence. Wat anders is dan andere jaren is dat het toernooi dit jaar al op donderdagavond van start gaat. Dit jaar worden bovendien niet alle wedstrijden van het toernooi in Bussum gespeeld. Iedere deelnemer speelt één thuiswedstrijd op het eigen complex.

Op die manier genereert iedere deelnemer in deze bijzondere tijd in het toernooiweekeinde toch één keer omzet in de eigen kantine. Dat betekent dat ook HCAW niet alle drie de wedstrijden op het eigen complex speelt. Zaterdagmiddag gaan de Bussumers op bezoek bij Hoofddorp Pioniers. Zondag zal het toernooi door alle teams wel gezamenlijk in Bussum worden afgesloten. Beide wedstrijden van die dag worden in de Rob Hoffmann Vallei gespeeld.

Extra voordeel van de aangepaste opzet is dat alle wedstrijden uit negen innings (in plaats van de voor het toernooi gebruikelijke maximaal zeven) innings kunnen bestaan. In deze verkorte voorbereidingstijd is het immers belangrijk om zoveel mogelijk innings te spelen.

Het toernooi vindt plaats van donderdag 16 tot en met zondag 19 juli. Voor wie wil komen kijken: de toegang is gratis.

Het wedstrijdschema van de achtendertigste editie van het I.M. Charles Urbanus Sr. Toernooi is hier te vinden:

Donderdag 16 juli 2020

19.30 uur HCAW – L&D Amsterdam
Locatie: HCAW – Bussum

19.30 uur Curaçao Neptunus – Hoofddorp Pioniers
Locatie: Neptunus – Rotterdam

Zaterdag 18 juli 2020

13.00 uur Hoofddorp Pioniers – HCAW
Locatie: Pioniers – Hoofddorp

14.00 uur L&D Amsterdam – Curaçao Neptunus
Locatie: Pirates – Amsterdam

Zondag 19 juli 2020

11.00 uur Hoofddorp Pioniers – L&D Amsterdam
Locatie: HCAW – Bussum

15.00 uur HCAW – Curaçao Neptunus
Locatie: HCAW – Bussum

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse