Softbal

Bondscoach Jongejan zeer blij met financiering NOC*NSF

Foto: © Sascha Schneider

Bondscoach Jongejan zeer blij met financiering NOC*NSF

NOC*NSF heeft op woensdag 15 juli de financiering voor het Topsportprogramma 2021-2024 voor Honkbal en Softbal goedgekeurd. Dat betekent dat de softbalsters ook in de komende jaren een full time Topsportprogramma uit kunnen werken. Fantastisch nieuws dus voor Bondscoach Jongejan en zijn speelsters.

De speelsters en de technische staf kregen het nieuws op woensdag te horen van Technisch Directeur Tjerk Smeets, die zelf al aangaf zeer content te zijn dat het harde werk van de afgelopen weken zijn vruchten afgeworpen heeft: “Om deze financiering te bewerkstelligen hebben we vanuit de KNBSB en Team Kingdom of The Netherlands een lange termijnplan voorgelegd aan NOC*NSF. Hierin zijn we gedetailleerd ingegaan op alle zaken die we de komende jaren willen realiseren. Niet alleen op sportinhoudelijk gebied, maar voor vooral op prestatiecultuur en topsportomgeving. Het feit dat NOC*NSF hier vertrouwen in heeft geeft een goed gevoel.

We hebben naast Bondscoach Ferenc Jongejan en Talentcoach Saskia Kosterink een fantastische staf die met deze groep softbalsters kan gaan bouwen aan een weg die leidt naar het mondiale podium.”

Erkenning

Jongejan zelf sluit zich volledig aan bij de worden van Smeets: “De financiële ondersteuning van NOC*NSF is essentieel voor ons programma. We hebben deze middelen nodig om het fulltime programma in te kunnen richten en daarmee te bouwen aan een sterker, beter, robuuster Team Kingdom of the Netherlands.”

“Het feit dat we de ondersteuning toegekend hebben gekregen laat zien dat NOC*NSF in ons plan gelooft en ook vertrouwen heeft in mij, de gehele staf, en de speelsters om onze ambities waar te kunnen maken. Dat voelt fantastisch om die erkenning op deze manier te krijgen”.

“Dit is een succes waar we nu even bij stil staan. En met trots kijk ik naar wat de staf en de speelsters in korte tijd hebben bewerkstelligd. Vervolgens gaan we vol energie verder met het bouwen aan ons programma.”

Oefenwedstrijden

Het Koninkrijksteam versloeg afgelopen weekend Duitsland in de twee eerste interlands van dit seizoen. Op 30 augustus speelt Oranje nog eens twee keer tegen Duitsland. Die wedstrijden worden gespeeld in Enschede. Ook in september zal er nog twee keer tegen de Duitsers geoefend worden, de exacte datum en locatie van die wedstrijden is nog niet bekend.

In 2021 staat er weer een EK op het programma voor het Koninkrijksteam. Daar moet de Europese titel, die voor het laatst in 2017 werd gewonnen, heroverd worden.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal