Golden League

Dinet Oosting is terug bij Tex Town Tigers: “Het kan een spannend seizoen worden”

Foto: © Fred Versluis

Dinet Oosting is terug bij Tex Town Tigers: “Het kan een spannend seizoen worden”

Dinet Oosting debuteerde in 2010 voor de Tex Town Tigers. Na een jaar maakte ze de overstap naar Olympia Haarlem. Na negen jaar in Haarlem te hebben gespeeld, keert de international dit seizoen weer terug op het oude nest. “Het was voor mijzelf duidelijk dat ik terugwilde naar Enschede.”

Tekst: Olle Smits van Waesberghe

Waarom ben je weer teruggekeerd bij de Tex Town Tigers?
“In 2010 was ik nog erg jong. Achttien jaar. Bijna het hele Nederlandse team speelde toen voor de Tex Town Tigers. Ik was toen echt een groentje die weinig aan spelen toekwam. Destijds heb ik de keuze gemaakt om naar Haarlem te gaan, omdat zij een wat jonger team hadden. Als beginner kreeg ik daar meer kansen. Ik had het goed naar mijn zin en we werden als team ook steeds beter. Uiteindelijk zijn we zelfs twee keer kampioen van Nederland geworden. Dat was super om mee te maken. Ik woon echter in Enschede. Ik moest telkens meer dan twee uur naar Haarlem rijden om te trainen. Dat werd gewoon teveel. Vandaar dat ik nu de keuze heb gemaakt om weer in Enschede te spelen.”

Hebben de Tex Town Tigers jou eerst benaderd, of heb jij hen eerst benaderd?
“Eigenlijk ging dat een beetje geleidelijk. De Tex Town Tigers vroegen mij ieder jaar of ik interesse had om terug te komen, omdat ik in Enschede woon. Ik zat echter goed op mijn plek bij Olympia, dus ik wilde graag in Haarlem blijven spelen. Toch twijfelde ik vorig seizoen al om terug te keren. Uiteindelijk besloot ik om bij Haarlem te blijven, maar voelde toch dat het allemaal wat teveel werd. Het was een erg moeilijke beslissing, omdat ik heel lang bij Olympia heb gespeeld. Maar het was voor mij toch wel duidelijk dat ik terugwilde naar Enschede.”

Hoe reageerde Olympia Haarlem op jouw vertrek?
“Ze vonden het heel erg jammer. We hadden een goede klik samen, maar ze snapten het. Ze vonden het al geweldig dat ik het negen jaar lang heb uitgehouden, aangezien ik ver moest rijden. We zijn als goede vrienden uit elkaar gegaan.”

Dinet Oosting met de prijzen na het winnen van de landstitel.
Dinet Oosting met de prijzen na het winnen van een landstitel. Foto: © Olympia Haarlem

Topsporters die terugkeren op het oude nest doen dat vaak om daar hun carrière af te sluiten. Is dat bij jou ook het geval?
“Nee, totaal niet. Ik zit er ook helemaal nog niet over na te denken om te stoppen met mijn softbalcarrière. Mijn vrouw is zwanger. We zijn nu 34 weken onderweg. Als je kinderen krijgt wil je gewoon wat meer thuis zijn. Dat heeft wel een grote invloed gehad op mijn beslissing.”

Wat zijn je doelen bij de Tex Town Tigers?
“Dit jaar willen we een gooi doen naar de top vier. Maar dit seizoen wordt vooral gezien als voorbereidingsseizoen voor volgend jaar. We willen dit seizoen bekijken wat wij als team kunnen neerzetten. De club wil investeren in de toekomst. Ze willen hogere doelen stellen op lange termijn. Dat neemt echter niet weg dat als de kans bestaat om kampioen te worden, we daar wel voor zouden gaan.”

Dinet Oosting in actie in de wedstrijd tegen Griekenland tijdens de Super 6.
Dinet Oosting in actie in de wedstrijd tegen Griekenland tijdens de Super 6 in 2018 />Foto: © Rob Jelsma

En je persoonlijke doelen?
“Omdat ik negen jaar niet bij de Tex Town Tigers heb gespeeld, heb ik een hele andere achtergrond qua tactieken. Ik ben benieuwd naar hoe ze bij mijn nieuwe club naar situaties kijken. Het lijkt mij mooi als we elkaar kunnen aanvullen.”

Verwacht je dat je alle doelen kan verwezenlijken aankomend seizoen?
“Jazeker. Juist omdat dit zo’n voorbereidingsseizoen is, kunnen we veel dingen uitproberen en kijken hoe we bepaalde zaken het best kunnen aanpakken. Ik denk dat dat wel goed komt. Daarnaast denk ik dat we in de Golden League allemaal dicht bij elkaar zitten. Dat zou best nog eens spannend kunnen worden.”

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League