HB Hoofdklasse

Redan (Storks): ‘Je kunt moeilijk je swing in het park gaan oefenen’

Foto: © Robert Bos

Redan (Storks): ‘Je kunt moeilijk je swing in het park gaan oefenen’

In aanloop naar de start van de Hoofdklasse, blikken we met verschillende spelers vooruit op de start van het seizoen. Ditmaal is Ibrahin “Ibo” Redan van Silicon Storks aan het woord.

Ook voor outfielder Ibo Redan was het een ‘lange zit’ – die gedwongen pauze ter bestrijding van de corona pandemie. ‘Je kan wel naar buiten gaan, maar je kunt moeilijk je swing in het park gaan oefenen.’
‘Daarom ben ik wel blij dat we weer zijn begonnen. En de eerste resultaten in de oefenwedstrijden zien er goed uit. Je moet jezelf niet willen vergelijken met Curaçao Neptunus of met L&D Amsterdam, Maar voor het overige krijgen wij kansen genoeg om goed te presteren. Als we maar doen wat we moeten doen. Goede prestaties neerzetten, dan komt het resultaat vanzelf.’

Hoofdklasse e-League: een leuk initiatief
Dat de bond in de stille periode het initiatief heeft genomen voor het organiseren van de eerste Hoofdklasse e-League vindt hij geweldig. En dat hij met zijn team Tampa Bay Super Saturday heeft gehaald, is natuurlijk helemaal mooi.

Via Tampa Bay – ‘een leuk team’ – komen we bij de Cincinnati Reds, het team waarvoor Ibo één seizoen als pitcher actief is geweest. Op mijn vraag of hij bij Storks ook nog eens op de werpheuvel te zien zal zijn, komt in eerste instantie een ontkennend antwoord. Maar goed, als het nodig is om ‘even een paar nullen te maken’ dan kan dat natuurlijk altijd. ‘Dan ben je in goed gezelschap’, zei ik. ‘Hamilton Richardson deed dat bij Sparta ook’. Toen werd het heel even stil; de lach die volgde was veelzeggend.

Een voorspelling voor de eindstand?
Ibo is niet te bewegen tot het doen van uitspraken over de eindstand in de competitie die straks van start gaat. “Je spel goed spelen en vooral niet bezig zijn met je plaats op de ranglijst. Dat zien we wel weer in 2021.”

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse