Softbal

Wies Ligvtoet staat te trappelen met Roef!: ‘Eindelijk kunnen we onze titel verdedigen’

Wies Ligvtoet staat te trappelen met Roef!: ‘Eindelijk kunnen we onze titel verdedigen’

Voor het eerst in de historie begint Roef! aanstaande zaterdag als landskampioen aan het seizoen in de Golden League. Kind van de Moergestelse club Wies Ligtvoet (23) en haar teamgenotes willen bewijzen dat de glorieuze titel van 2019 geen incident was, maar een voorbode op structureel succes. Het team van Jeroen Swers is geen jager meer maar prooi en daar is Ligtvoet zich goed van bewust. “Onze status is veranderd.”

Zelden kon een club zó lang nagenieten van een titel als Roef!. De Brabanders onttroonden op 7 oktober 2019 Olympia Haarlem als landskampioen van Nederland. Komende zaterdag, maar liefst 285 dagen later, openen de clubs met hun onderlinge duel de Golden League 2020 in Moergestel. “Natuurlijk hebben we na de titel uitgebreid feestgevierd, maar de festiviteiten liggen inmiddels al heel lang achter ons”, zegt Wies Ligtvoet. “Al maanden wachten we op het moment dat we als landskampioen het veld kunnen betreden voor de eerste match en iedereen is enorm blij dat het zaterdag eindelijk zo ver is. We zijn er klaar voor.”

Sinds maandag zijn de trainingen van het Nederlands team hervat.
Wies Ligtvoet tijdens de training van het Koninkrijksteam.

Teamgevoel bleef intact
Als kampioen zou Roef! normaal gesproken uitkomen in de Europa Cup, maar door Corona werd dat toernooi van de kalender geschrapt. Ligtvoet is blij dat het ticket van het prestigieuze ticket wordt doorgeschoven naar volgend jaar en is blij dat het Golden League in verkorte vorm eindelijk van start gaat. “Tijdens de lockdown hadden we regelmatig calls met het team en soms deden we spelletjes. Het hechte teamgevoel bleef zo intact, maar uiteraard werk je hier het beste aan op het veld. Na al die trainingen is iedereen klaar voor de start.” Ligtvoet denkt dat het een interessant seizoen gaat worden. “Onze Amerikaanse speelster zijn er niet bij en ook andere teams zullen sterkhouders missen door de coronamaatregelen. Dit betekent dat meer Nederlandse speelsters de kans krijgen om zich te laten zien, een leuke kans voor jong talent.”

Sleutel van het complex
Ligtvoet was half maart een van de eerste internationals van Team Kingdom of the Netherlands die moest thuisblijven door corona. Ze vulde haar dagen met krachttraining en mountainbiken en genoot als kind van de club bovendien van een bijzondere status. “Ik woon in Moergestel vlakbij de club en heb de sleutel van ons complex. Zodoende was ik soms in mijn eentje in de slagkooi van Roef! te vinden. Een bijzondere ervaring, maar best prettig. Ik kon fit blijven op die manier.”

Archiefbeeld: Wies Ligtvoet scoort voor Roef!.

Hechte club
De Brabantse maakte de opmars van haar club van dichtbij mee. In 2015 eindigde Roef! nog op de derde plaats in de Silver League. Anno 2020 start de dorpse vereniging het seizoen als beste club van Nederland. “Het is ongelooflijk knap wat we al jaren presteren met deze hechte club”, zegt Ligtvoet. “De club is in alle opzichten flink gegroeid en ons wacht nu de uitdaging om onze status vast te houden. Ik heb niet het gevoel dat wij ons hoeven te bewijzen, maar ik denk wel dat clubs nu anders naar ons gaan kijken. Aan ons de taak om daar goed mee om te gaan. Onze eerste team is wat dunner bezet, maar gelukkig kunnen we ook rekenen op een goede tweede selectie.”

Aan de top blijven is misschien moeilijker dan aan de top komen en dat beseft Ligtvoet maar al te goed. “Het wordt een moeizaam seizoen, maar ik heb veel vertrouwen in dit Roef!. Ik denk dat we samen nog veel kunnen bereiken.”

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal