Honkbal

Ruendrick Piternella (Twins Oosterhout) wint eerste editie Hoofdklasse e-League!

Ruendrick Piternella (Twins Oosterhout) wint eerste editie Hoofdklasse e-League!

UPDATE – Ruendrick Piternella mag zich de eerste Nederlands kampioen ooit noemen in de Hoofdklasse e-League. In de Holland Series was hij in extra innings namens Twins Oosterhout met 5-3 te sterk voor Angelo Wicklert van Hoofddorp Pioniers. Bekijk de beelden van de finale hieronder.

Over vijf dagen gaat het seizoen in de Hoofdklasse eindelijk van start, maar voordat het zover is, wordt er nog een drietal zeer belangrijke wedstrijden gespeeld in de Hoofdklasse e-League. De top-4 van het reguliere seizoen strijdt vanavond om de allereerste landstitel in de Hoofdklasse e-League.

Om 20.30 uur spelen de nummer 1 en de nummer 4 van het reguliere seizoen de eerste wedstrijd van de play-offs. Angelo Wicklert, die namens Hoofddorp Pioniers speelt met de Minnesota Twins, neemt het dan op tegen Ibrahin Redan, die namens Silicon Storks speelt met de Tampa Bay Rays. In hun onderlinge duel in het reguliere seizoen trok Wicklert met 4-0 aan het langste eind.

Game 1 van de play-offs zie je vanaf 20.00 uur live in de stream die wij dan hieronder delen. Kijk mee op Youtube om mee te chatten met de spelers!

De tweede wedstrijd van de play-offs gaat tussen nummer twee Ruendrick Piternella, die namens Twins Oosterhout met de Los Angeles Dodgers speelt, en nummer drie Bob van der Meer, die namens HCAW met de Washington Nationals speelt. Exact een week geleden stonden deze twee in de laatste wedstrijd van het seizoen en toen was Piternella met ruime cijfers te sterk voor van der Meer. Vanaf ca. 20.30 uur bekijk je deze wedstrijd hieronder live.

Direct na Game 2 is het dan tijd voor de allereerste Holland Series in de Hoofdklasse e-League ooit. Wie wordt de eerste kampioen? Je bekijkt het in de stream hieronder vanaf ongeveer 21.00 uur.

De Holland Series gaan tussen Twins Oosterhout en Hoofddorp Pioniers:

In de Holland Series was Ruendrick Piternella na 6 innings met 5-3 te sterk voor Angelo Wicklert. Wicklert begon sterk en stond tot in de tweede helft van de vijfde inning nog op voorsprong, maar Piternella kwam op gelijke hoogte, werkte zich in extra innings met Kenley Jansen uit een jam en trok dus uiteindelijk aan het langste eind.

Namens Twins Oosterhout is Ruendrick Piternella de eerste kampioen in de Hoofdklasse e-League. Van harte gefeliciteerd!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal