Eva Voortman komt volgend jaar voor Neptunus uit in de Silver League.

Softbal

Eva Voortman in de Silver League

Foto: © Fred Versluis

Eva Voortman in de Silver League

Tekst: Herman Hiemstra

Afgelopen zaterdag  is ook voor Neptunus en DSS de competitie in de Silver League 2020 begonnen. Beide teams ontmoeten elkaar op een zonovergoten Abraham van Stolkweg in Rotterdam waar bij tropische temperaturen een double header werd afgewerkt. Omdat DSS vorig seizoen nog in de Golden League actief was, werd een tweetal enerverende wedstrijden verwacht. Dit pakte echter totaal anders uit,

Daar waar de gasten uit Haarlem op ongelukkige momenten foutjes maakten – die vervolgens door de thuisploeg hard werden afgestraft, speelde Neptunus vrijwel foutloos. Voeg daarbij het goede aanvallende spel van het hele team (veel honkslagen) en de grote vorm van startend pitcher Eva Voortman en de grote eindscores kunnen worden verklaard.

Neptunus won  de eerste wedstrijd met 11-0; de tweede partij werd – na een rustig begin – met 9-0 door de Rotterdamse dames gewonnen.

De middag van Eva Voortman

In de oefenwedstrijden van Team Kingdom of the Netherlands draaide Voortman – volgens eigen zeggen – niet helemaal lekker. Maar nu stond zij weer soeverein op de plaat. In de eerste wedstrijd kreeg de Haarlemse aanval geen voet aan de grond. Na drie volledig geworpen innings stonden haar cijfers op 8-0-0! Bijna een perfect game bij haar eerste heuveloptreden in het nieuwe seizoen.
Lisa Hoeverts maakte de laatste slagbeurt soepel af met de cijfers 1-0-1.

Wedstrijd nummer 2 van de zomerse middag leek rustiger te beginnen. Eva Voortman ging – als startende werper – gewoon door waar zij bij de vorige wedstrijd was gestopt: de slagploeg van de tegenstander aan banden leggen.
Na vier volledig geworpen innings waren haar cijfers 7-1-1. Annelieke Swinkels maakte het karwei keurig af met de cijfers 4-1-0. Viermaal 3 slag in één slagbeurt? Normaal kan dat niet, maar nu bereikte één van de Haarlemse speelsters na 3 slag toch het eerste honk door een doorgeschoten bal.

Toch nog iets bijzonders

In de derde slagbeurt van de eerste wedstrijd raakte Voortman twee opeenvolgende speelsters. Na de wedstrijd verklaarde zij dit door een korte hick up in haar concentratie (de warmte had daar vermoedelijk iets mee te maken). Beide speelsters kwamen echter niet tot scoren.

Benieuwd naar het programma van volgende week? Je leest er alles over door hier te klikken.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal