Honkbal

Pro update: MLB start vanavond, van den Hurk geblesseerd

Pro update: MLB start vanavond, van den Hurk geblesseerd

Net als de Hoofdklasse gaat vanavond het seizoen in de Major League Baseball eindelijk van start. Op Opening Day worden er twee wedstrijden gespeeld: in Washington staan de Nationals tegenover de Yankees en in Los Angeles spelen de Dodgers tegen de Giants. Bij die Giants zou Chadwick Tromp wel eens zijn debuut kunnen maken.

In het vreemde Summer Camp, waarin teams zich in hun eigen stadions voorbereid hebben op de start van het seizoen met voornamelijk intrasquad wedstrijden, was Chadwick Tromp voor fans uit het Koninkrijk der Nederlanden het grote verhaal. Nadat vaste catcher Buster Posey besloot dit seizoen vanwege corona niet in actie te komen, lag de race om hem te vervangen volledig open.

Niemand wist zich beter te onderscheiden dan Tromp en de kans is daarom groot dat hij op het Opening Day roster staat bij de Giants. En misschien heeft hij manager Gabe Kapler wel zodanig weten te overtuigen dat hij een basisplaats krijgt op dag 1.

https://www.facebook.com/guia.deportivo/videos/pcb.3270490276341402/3270490233008073/?type=3&theater

Verder zullen we de vaste namen weer terug zien in de MLB. Xander Bogaerts bij de Red Sox, Kenley Jansen bij de Dodgers, Andrelton Simmons bij de Angels, Jonathan Schoop bij de Tigers, Jurickson Profar bij de Padres en natuurlijk Didi Gregorius bij de Phillies.

Didi werd vorige week de eerste speler ooit in de MLB die een homerun sloeg met een mondkapje op. Hij sloeg die homerun overigens niet op de minste: Max Scherzer. Het mondkapje draagt Didi omdat hij al jarenlang hinder ondervindt van een nierkwaal.

Bij de Washington Nationals zal vanavond ook Carter Kieboom aansluiten als onderdeel van het Opening Day Roster. Hij wordt al genoemd als kandidaat voor de National League Rookie of the Year Award.

NPB

Na een matige start aan het seizoen hebben de Fukuoka SoftBank Hawks zich weer bovenaan het klassement van de Pacific League gemeld.

Coco Balentien lijkt zijn draai nog niet helemaal gevonden te hebben in Fukuoka. Natuurlijk: de homeruns en doubles zijn er en zijn ISO (Isolated Power = Slugging% – Batting Average) ziet er goed uit, maar het slaggemiddelde blijft nog wat achter. Normaal gesproken is de slugger toch ook goed voor een slaggemiddelde van .250+. Dat zou betekenen dat er nog een paar hele goede weken aan komen voor de Curaçaoënaar.

Voor Rick van den Hurk is seizoen 2020 nog geen prettig seizoen. Hij startte ijzersterk, maar zag zijn prestaties vervolgens vrij snel kelderen en is inmiddels van het active roster gehaald. Hij ondervindt momenteel hinder van zijn rug en krijgt rust om zich later hopelijk in topvorm weer bij de hoofdmacht te melden.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal