HB Hoofdklasse

Jaarsma: ‘Ik vind dat we goed zijn begonnen’

Foto: © Jan Kok

Jaarsma: ‘Ik vind dat we goed zijn begonnen’

Bij de start van de honkbalcompetitie in de Hoofdklasse was het direct feest voor de fans. De topploegen L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus stonden voor een ‘klassieker in drie bedrijven’ tegenover elkaar. Wist Amsterdam de eerste ontmoeting nog met 3-8 te winnen, de tweede én derde ontmoeting waren met respectievelijk 7-0 en 13-6 een prooi voor  Neptunus. Met manager Ronald Jaarsma van Curaçao Neptunus kijken we terug op deze eerste classic van 2020.

‘Door de relatief gemeten korte voorbereidingstijd die we hadden toen duidelijk werd dat we met de competitie konden beginnen, hadden de hitters nu een voordeel boven de pitchers. Maar over het algemeen is het – afgezien van een enkele veldfout – in de verdediging goed gegaan Onze slagmensen kwamen donderdag niet echt uit de startblokken, maar hebben het in de andere wedstrijden prima gedaan. Ik wil daar nog aan toevoegen dat onze aanval – vooral met John Polonius en Dashenko Ricardo – in de breedte veel sterker is geworden.’

De wedstrijd van donderdag

Tot en met de 4de inning ontwikkelde de wedstrijd zich als een echt pitchersduel. Vanaf de 5de inning kantelde de wedstrijd echter totaal en begon de aanval van Amsterdam zich enorm te weren. Er was geen houden meer aan met als duidelijkste voorbeeld de grandslam homerun van Kalian Sams.

De wedstrijd van zaterdag

Nu was er sprake van de omgekeerde wereld. Amsterdam kwam de hele wedstrijd tot welgeteld 4 honkslagen. Neptunus had er in de 8ste en 9de inning alleen al 5. Daar zaten bovendien drie homeruns bij.
Dus de score (7-0) was misschien een beetje geflatteerd? Als je de hele wedstrijd met 1-0 voor staat, en dan ineens in een zucht doorgaat naar 7-0, dan is dat inderdaad een beetje geflatteerd.

De wedstrijd van zondag

‘Hier sloegen wij het gat in de eerste drie innings. Op het moment dat Amsterdam hun starter verving, hadden wij al zeven keer gescoord. Dat hebben ze niet meer ingehaald. Met 17 honkslagen zaten wij aanvallend goed in de wedstrijd. Vooral John Polonius en Darryl Collins deden het goed’. (Samen waren zij goed voor 7 honkslagen – HH). Prima uitgespeeld met een goed resultaat (13-6).

‘Ik vind dat we goed zijn begonnen.’

Nieuwsgierig geworden?

Vanaf dit seizoen kunnen wedstrijden uit de Hoofdklasse niet alleen live, maar ook in samenvatting worden bekeken op https://honkbal.nu/.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse