Honkbal

Pro update: Schoop is hot, blessure Simmons

Pro update: Schoop is hot, blessure Simmons

Net als in de Hoofdklasse is het seizoen in de MLB inmiddels een week bezig. Hoog tijd om eens een kijkje te nemen naar de prestaties van de spelers uit het Koninkrijk der Nederlanden!

Kijkend naar de statistieken in de MLB zien we dat veel slagmensen nog niet helemaal op gang gekomen zijn. De verkorte voorbereiding in Summer Camp met voornamelijk intrasquad games zal daarvan de oorzaak zijn. Albies heeft zijn eerste homerun al geslagen, maar ook hij is nog niet helemaal op gang gekomen. Om de pijn van de lege tribunes te verzachten heeft hij besloten om een foto van zijn hond op de tribune te laten plaatsen:

Wat voor Albies geldt, geldt ook voor Xander Bogaerts. Buiten zijn ene homerun is ook hij nog niet echt op gang gekomen. Met de Red Sox verloor hij in het openingsweekend in eigen huis zelfs twee van drie wedstrijden van de matige Baltimore Orioles. Daar bovenop blijkt hij ook nog eens hinder te ondervinden van een stijve rug. Al met al zal Bogaerts hopen op een betere tweede week, die vannacht afgetrapt wordt tegen de New York Yankees.

Voor Didi Gregorius is 2020 een zeer belangrijk seizoen. Hij speelt voor een nieuw contract en begon heel erg sterk. De teller staat al op twee homeruns, maar afgelopen maandag kwam er slecht nieuws. Bij de Miami Marlins, de tegenstander van Didi’s Phillies afgelopen weekend, zijn bijna twintig personen positief getest op corona. Uit voorzorg zijn de wedstrijden van de Marlins en Phillies uitgesteld. Of de wedstrijden in dit korte seizoen nog wel ingehaald kunnen worden, valt nog te bezien. Hopelijk vallen de gevolgen van de gespeelde wedstrijden tussen de Marlins en Phillies mee en staat Didi snel weer op het veld!

Carter Kieboom heeft zijn vizier voor dit seizoen gericht op de Rookie of the Year Award. En hij is zijn campagne goed begonnen! De extra basehits blijven nog even uit, maar de basisplaats op het derde honk lijkt hij met dit slaggemiddelde wel te kunnen verstevigen.

Profar kende een zware eerste week bij de San Diego Padres. Hij kwam voornamelijk op het honk via vier wijd en werd al een keer op de bank gezet. Afgelopen nacht brak hij uit zijn slump met een homerun:

Waar Didi al twee homeruns sloeg dit seizoen is Jonathan Schoop op dit moment de lijstaanvoerder onder de “Kingdom Boyz”. Slechts twee spelers in de MLB sloegen meer homeruns in week 1 dan Schoop en opvallend genoeg sloegen twee andere Tigers, Miguel Cabrera en Jacoby Jones, ook al drie homeruns. Het lijkt erop dat Schoop zich thuis voelt in Detroit, want al zijn homeruns kwamen in Comerica Park, waaronder deze met één hand!

Voor Simmons is het seizoen erg vervelend begonnen. Net als vorig jaar raakte hij geblesseerd aan zijn enkel terwijl hij zich verstapte op het eerste honk. Hij is door de Angels op de Injured List geplaatst, maar heeft besloten geen MRI te laten maken. Hij verwacht namelijk dat de blessure minder erg is dan vorig jaar:

Gisteren las je op Honkbalsite al dat Chadwick Tromp zijn debuut gemaakt heeft bij de San Francisco Giants. Hij is na Eugene Kingsale, Calvin Maduro, Radhames Dijkhoff, Sidney Ponson en Xander Bogaerts de zesde Arubaan in de MLB. Er is nog een zevende Arubaan die ooit op een Major League Roster stond, maar hij kwam helaas nooit in actie en zijn tijd in de MLB bleef steken op één dag. Het debuut van Tromp is de ideale gelegenheid om de legendarische entree van Shawn Zarraga in de Dodgers dugout nog eens te laten zien.

NPB

Balentien is duidelijk nog niet helemaal in vorm, gezien zijn slaggemiddelde. Toch laat hij af en toe ook bij de Hawks, die gewoon weer bovenaan staan in de Pacific League, zien dat hij de oude slugger Coco is:

https://twitter.com/cpmmaff/status/1288081710492446721

Rick van den Hurk is helaas nog altijd geblesseerd, maar gaf deze week wel een erg leuk interview met een fan van zijn oude team, de Marlins:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal