Chadwick Tromp verhuisde in november van Cincinnati Reds naar San Francisco Giants.

Honkbal

Pro update: Albies geblesseerd, Tromp goed begonnen

Pro update: Albies geblesseerd, Tromp goed begonnen

Nu het seizoen zowel in Amerika als in Japan weer in volle gang is, geven wij je weer een wekelijkse update over het wel en wee van de spelers uit het Koninkrijk der Nederlanden in de MLB en de NPB.

Ozzie Albies beleeft niet de start van het seizoen waar hij, de Braves en zijn fans op gehoopt hadden. Op woensdag kwamen wij erachter wat daaraan ten grondslag ligt: Albies heeft een polsblessure. De Braves hebben besloten hem op de 10-day Injured List te plaatsen en hem wat rust te gunnen om zo snel mogelijk weer te herstellen. Men hoopt dat hij volgend weekend weer terug kan keren bij de Braves.

Een week geleden liep het allemaal nog niet zo lekker bij Bogaerts, maar zo vroeg in het seizoen kun je met een hele goede week je statistieken compleet overhoop gooien en zo geschiedde. De Arubaanse korte stop heeft zich in één klap weer gemeld bij de beste slagmannen van de league en daar hoort hij, getuige ook onderstaande tweet, al jaren thuis.

De Phillies zijn weer begonnen. Na hun wedstrijden tegen de Marlins, waar een mini coronauitbraak plaatsvond, heeft de ploeg uit Philadelphia het seizoen weer hervat. Na bijna een week zonder honkbal mochten de Phillies gelijk aantreden tegen de Yankees, die in bloedvorm verkeerden. Tegen zijn oude team won hij met zijn Phils twee van de vier wedstrijden. In een interview met YES Network vertelt hij over hoe hij omgegaan is met het terugkeren op het veld na vijf dagen quarantaine:

Ook de Nationals hadden last van het feit dat corona toesloeg bij de Marlins. Zij zouden aan het begin van deze week een serie spelen tegen de Marlins, maar die kon niet gespeeld worden. Weinig speeltijd dus voor Kieboom, maar hij maakte er het meeste van en is nog altijd hot:

https://twitter.com/jgroc/status/1290803030334545920

Over het seizoen van Profar tot nu toe kunnen we kort zijn. Het wordt namelijk perfect opgesomd in deze poging tot een stootslag:

Jonathan Schoop eindigde zijn vorige week met drie wedstrijden met een homerun op rij. Die vorm kon hij nier doorzetten, maar al met al mag hij spreken van een goed begin aan dit gekke en korte coronaseizoen. In zo’n kort seizoen is een goede start extra belangrijk en Schoop slaat de bal hard. Zo blijkt ook uit zijn exit velocity:

Vandaag zou Andrelton Simmons volgens de regels van de Injured List geactiveerd mogen worden. Het gaat echter nog niet goed met zijn enkel. Hij heeft nog altijd pijn en het herstel gaat “niet zou snel als het zou kunnen gaan”. Wat dit precies betekent, zullen we in de komende weken zien. Hopelijk kunnen we snel weer genieten van mooie plays van de excellente korte stop, wiens contract bij de Angels na dit seizoen afloopt.

Het was een mooie week voor Chadwick Tromp: debuut op woensdag, eerste hit(s) op vrijdag, eerste homerun op zondag en op maandag ook gelijk maar nummer twee. Tromp maakt naam voor zichzelf in San Francisco en dat is opvallend, want veel fans vinden Chadwick Tromp op dit moment de mooiste naam in de MLB.

Hoe konden we Kenley nou vergeten vorige week!? Excuses daarvoor en een uitgebreider stukje over de closer van de Dodgers deze week. Vlak voor het seizoen werd duidelijk dat Jansen besmet geraakt was met het coronavirus en uiteindelijk weer hersteld was. In een interview van deze week gaf hij echter aan dat hij nog altijd merkt dat hij herstellende is. Zou dat de reden kunnen zijn dat hij iets minder hard gooit?

Ondanks een kleine vermindering in snelheid van zijn pitches, zien zijn stats er nog uitstekend uit. Dat kan wel eens te maken hebben met zijn nieuwe pitch: de slider. De grip van deze slider leerde hij van pitching coach Rick Honeycutt en voormalid Dodgers ace Orel Hershiser. Met behulp van zijn slider en een perfecte aangooi van zijn teamgenoot Chris Taylor pakte hij eergisteren zijn vierde save van het seizoen.

NPB

Nog altijd gaat het met Balentien niet zoals hij kan. Toch is hij elke week goed voor minstens één homerun en dus hebben we weer een mooie highlight gevonden:

https://twitter.com/tom_mussa/status/1290582440474550272

Rick van den Hurk is nog altijd geblesseerd.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal