Joel Hernandez sloeg vanavond voor Silicon Storks de twee winnende punten binnen.

HB Hoofdklasse

Tweede zege voor Silicon Storks

Tweede zege voor Silicon Storks

Nadat Silicon Storks zondag zijn eerste wedstrijd van het seizoen heeft gewonnen, heeft de Haagse ploeg vanavond ook zijn tweede duel gewonnen. In het Haarlemse Pim Mulierstadion zorgde Storks voor een knappe prestaties door nummer twee Hoofddorp Pioniers te verslaan. Doordat ook Twins Oosterhout, de andere nummer twee van het klassement, verloor, klom HCAW weer op naar de tweede plaats.

Op hetzelfde moment dat het kabinet nieuwe maatregelen aankondigde vanwege het weer opgelaaide coronavirus, begonnen de clubs in de hoofdklasse aan de derde van de twaalf speelrondes. Vooralsnog kan er gewoon door worden gehonkbald in de belangrijkste Nederlandse honkbalcompetitie. De wedstrijden zijn live te volgen op de website honkbal.nu.

In Amsterdam keerde vandaag international Sharlon Schoop terug op het veld. Hij ontbrak nog bij L&D Amsterdam in de eerste zes wedstrijden, maar maakte vanavond zijn rentree voor de Amsterdammers in de wedstrijd tegen Quick Amersfoort.

Hoofddorp Pioniers – Silicon Storks

In Haarlem won Silicon Storks vanavond zijn tweede wedstrijd op rij, een prestatie die de ploeg in de afgelopen twee jaar in de reguliere competitie maar één keer wist te behalen. Eenvoudig had de Haagse ploeg het allerminst. Hoofddorp Pioniers-pitcher Chris Pfau was ouderwets op dreef. Hij gooide strikeout na strikeout en kwam in 6 1/3 inning tot twaalf keer drie slag. Lang leek er voor Hoofddorp Pioniers ook geen vuiltje aan de lucht. Al in de eerste inning sloeg Joey Eeman met een honkslag twee punten binnen. Bij een 1-2 voorsprong scoorde de ploeg in de zevende inning met volle honken na een veldfout, vier wijd en geraakt werper nog eens drie punten.

In de gelijkmakende zevende slagbeurt kantelde Silicon Storks het duel. Pim Vijfwinkel (1 uit 2) en Joost van den Bergh (3 uit 4) openden de slagbeurt met hits. Tegen de tijd dat pinch-hitter Joel Hernandez de bal voor twee honken diep het rechtsveld in had geslagen, was de 1-5 achterstand omgedraaid in een 6-5 voorsprong. Die kwam op het pitchen van de nieuwe Arubaanse aanwinst John Michael Halley in de laatste twee innings niet meer in gevaar. Met de tweede seizoenszege heeft Storks nu twee punten afstand genomen van hekkensluiter DSS/Kinheim.

Silicon Storks – Hoofddorp Pioniers: 6-5 | boxscore

Twins Oosterhout – Curaçao Neptunus

Koploper Curaçao Neptunus won vanavond in de uitwedstrijd op eigen veld tegen Twins Oosterhout zijn zesde wedstrijd op rij, de langste serie van dit hoofdklasseseizoen. Drie hits in de eerste inning op het pitchen van de Japanner Sora Sakashita brachten de Rotterdammers meteen op een 0-1 voorsprong. Een inning later was dat verschil al opgelopen tot 0-5 en was de wedstrijd gespeeld. Vooral omdat pitcher Diegomar Markwell (3-4-3-0) na de tweede inning geen enkele honkslag meer toestond. De Rotterdammers voegden nog drie runs aan het totaal toe in zowel de zevende als achtste inning om het duel vervroegd te kunnen beëindigen.

Het laatste punt werd binnengeslagen door John Polonius (.438). De voormalig profhonkballer was met drie hits, waaronder een homerun goed op dreef. Hij scoorde tweemaal en sloeg vier punten binnen. Ook Stijn van der Meer (3 uit 5) en Darryl Collins (3 uit 4) kwamen vanavond tot drie hits.

Twins Oosterhout – Curaçao Neptunus: 2-13 (8 innings) | boxscore

L&D Amsterdam – Quick Amersfoort

Door onder meer zes keer vier wijd scoorde L&D Amsterdam vanavond in de wedstrijd tegen Quick Amersfoort al driemaal in de eerste twee innings. Bij een 4-2 voorsprong klaarde de ploeg van manager Michael Duursma hierna de klus in de zevende inning. Met twee man uit kreeg L&D Amsterdam door drie vrije lopen de honken vol, waarna tweehonkslagen op rij van Denzel Richardson, Kalian Sams en Kenny Berkenbosch zes punten binnen brachten. Uiteindelijk scoorde L&D Amsterdam in deze slagbeurt zes runs om de eindstand op 10-2 te bepalen.

Sharlon Schoop (1 uit 2) scoorde bij zijn rentree tweemaal. Bij Quick Amersfoort maakte de Zwolse pitcher Stijn Bruins Slot vanavond zijn debuut in de hoofdklasse. Hij schakelde met behulp van zijn veld in de achtste inning drie tegenstanders op rij uit om de Amsterdammers verder van het scoren af te houden.

L&D Amsterdam – Quick Amersfoort: 10-2 | boxscore

HCAW – DSS/Kinheim

HCAW-pitchers Luuk ter Beek en Gio de Graauw leidden vanavond hun ploeg naar 3-0 shut-out tegen DSS/Kinheim. HCAW kwam zelf tot maar vier honkslagen, maar die bleken voldoende voor de winst. Zowel in de vierde als in de zesde inning sloeg Kevin Dirksen zijn ploeggenoot Leandro Anasagasti over de thuisplaat. Een derde Bussumse run in de zesde inning bepaalde de eindstand op 3-0. Onder meer door een paar hits van Jochem Koedijk en Donny Kuiper kreeg DSS/Kinheim wel kansen, maar wist de Haarlemse ploeg ze niet te verzilveren.

Door de vierde winst in zeven wedstrijden klom HCAW weer op naar de tweede plaats in het klassement. Het verschil met de drie achtervolgers is slechts één punt. DSS/Kinheim staat door het verlies nu alleen op de achtste en laatste plaats.

HCAW – DSS/Kinheim: 3-0 | boxscore

Klassement na 7 wedstrijden

  1. Curaçao Neptunus
  2. HCAW
  3. Hoofddorp Pioniers
  4. L&D Amsterdam
  5. Twins Oosterhout
  6. Quick Amersfoort
  7. Silicon Storks
  8. DSS/Kinheim

7-12
7-09
7-08
7-08
7-08
7-05
7-04
7-02

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse