Golden League

Volle winst Terrasvogels; TTT, Quick delen

Foto: © Fred Versluis

Volle winst Terrasvogels; TTT, Quick delen

In het tweede opeenvolgende weekeinde stonden er in de Golden League slechts twee double-headers op het programma. Onder normale omstandigheden zou het seizoen op dit moment onderbroken zijn en dus zijn niet alle teams compleet. Zo zou in dit weekeinde de Olympische Spelen in Japan zijn afgesloten. Met de opzet van het nieuwe speelschema zijn alle beschikbare data gebruikt om toch een volledige competitie (28 wedstrijden) te kunnen spelen. De teams die vorig weekeinde en/of dit weekeinde niet in actie kwamen zullen later dit seizoen zowel zaterdag als zondag spelen om de wedstrijden in te halen. In de vierde speelweek van de Golden League was Terrasvogels tweemaal te sterk voor Hoofddorp Pioniers en won overtuigend met 6-0 en 15-1. In Enschede deelden Tex Town Tigers en Quick Amersfoort de punten. De thuisploeg won het eerste duel met 6-2, maar in de lange tweede ontmoeting sloeg Quick Amersfoort al snel toe en kwam tot een klinkende 2-11 overwinning. Hierdoor keerde de promovendus terug naar de koppositie die nu wordt gedeeld met landskampioen Roef!, dat niet speelde.

Terrasvogels vs. Hoofddorp Pioniers

In het eerste duel bleef Roos-Marijn Kramer prima overeind als werpster voor Terrasvogels. In zeven innings schakelde ze tien slagvrouwen met drie slag uit en stond maar zes honkslagen toe. Slechts tweemaal wist Pioniers in scoringspositie te komen. Vanaf het begin werd Kramer aanvallend gesteund door haar teamgenoten, die gelijk in de eerste slagbeurt voor een voorsprong zorgden.

Terrasvogels kwam onmiddellijk op de honken tegenover de debuterende Lea Maartens. De jonge speelster moest duidelijk nog naar haar controle zoeken en ongetwijfeld was het Golden League-debuut ook een spannend moment voor haar. Ze moest het in haar debuut immers gelijk opnemen tegen één van de meest gerenommeerde softbalteams. Vier wijd op openingsslagvrouwen Yindi Beekveldt en Katharina Szalay, plus twee wilde worpen en een fout zorgden voor het eerste punt. Er volgde meer verwarring in het Pioniersveld, want na een vrije loop voor Bobbi Scheurkogel (die zelf uit ging) kon Szalay het tweede punt laten aantekenen. Nadat ook Karin Tuk en Ella Krommendijk vier wijd hadden gekregen nam Iris Strookman het werpen over, maar die kreeg (na een wilde worp) de honken vol toen ook zij begon met vier wijd voor Jessica Waasdorp. Een hiernavolgende binnenhoog eindigde in een dubbelspel, zodat het puntentotaal beperkt bleef tot twee runs.

In de volgende slagbeurten breidde Terrasvogels de voorsprong uit naar 6-0. Yindi Beekveldt sloeg een inside-the-park-homerun in de tweede inning. Zij zorgde via vier wijd met volle honken ook voor het volgende punt in de vierde inning. Een driehonkslag van Katharina Szalay was in de zesde inning goed voor nog eens twee punten. Pioniers kreeg de eerste scoringskans in de tweede inning. Met twee uit stond de eveneens debuterende Sophie van der Heijden (vier wijd) op het tweede honk. Even later probeerde ze te scoren na een honkslag van Kelsey Huijzers, maar werd op de plaat uitgeschakeld na een prima aangooi van linksveldster Ella Krommendijk,

De tweede ontmoeting was heel eenzijdig hoewel het Pioniers was dat de score opende. Terrasvogels werkte de 0-1 achterstand in de tweede inning weg door viermaal te scoren, waarna een forse 11-run rally volgde in de derde slagbeurt.

In de tweede inning opende Jade Rijgersberg voor Pioniers met een honkslag op Margot van Eijl, die het hele duel voor Terrasvogels gooide. Rijgersberg stal het tweede honk en scoorde op een honkslag van Kelsey Huijzers. Daar bleef het bij voor Pioniers. Terrasvogels antwoordde met vier punten in de eigen tweede slagbeurt, waarin tweemaal werd gescoord op een tweehonkslag van Karin Tuk.

In de derde inning haalde Terrasvogels uit en kwam op ondermeer acht honkslagen liefst elfmaal tot scoren op vier pitchers. Een prestatie die niet vaak is voorgekomen in de hoogste softbal-afdeling. Naast de acht honkslagen waren er vijf vrije lopen, een aantal wilde worpen en een fout. Met één uit bereikten tien slagvrouwen van Terrasvogels op rij het honk. Katharina Szalay sloeg in deze inning drie punten binnen met een tweehonkslag en vier wijd. Yindi Beekveldt sloeg 3-uit-3 en kwam in de double-header tot vijf hits, scoorde vijfmaal en sloeg ook vijf punten binnen.

Tex Town Tigers vs. Quick Amersfoort

Tex Town Tigers was de betere ploeg in het openingsduel tegen Quick Amersfoort. De ploeg nam al snel de leiding door driemaal te scoren in de eerste inning en was met elf tegen zes honkslagen aanvallend sterker. Quick Amersfoort wist de achterstand in de vijfde inning wel terug te brengen naar 5-2, maar kon het duel niet in eigen voordeel omdraaien.

TTT opende met drie runs in de eerste inning op Vera de Boer, die het hele duel gooide voor de ploeg uit Amersfoort. Nadine Marinus begon met een honkslag en scoorde met één uit op een driehonkslag van Dinet Oosting. Vervolgens haalde Lindsey Meadows stevig uit en sloeg een 2-run homerun. In de derde inning kwam de altijd slagvaardige Meadows opnieuw aan slag met een loopster in scoringspositie. Dit keer kreeg ze opzettelijk vier wijd, maar even later werd alsnog gescoord op een honkslag van haar schoonzus Merel Oosterveld. Een driehonkslag van Nadine Marinus in de vierde inning voerde de stand op naar 5-0.

Met deze achterstand wist Quick in de vijfde inning tweemaal tot scoren te komen. Richelle van Gennip begon met vier wijd en Angelica Bomba sloeg (met één uit) een tweehonkslag. Met het eerste honk open kreeg Laura Wissink opzettelijk vier wijd. Als oud-speelster van TTT was de slagkracht van Wissink uiteraard bekend in Enschede, maar hiermee werd ook een gedwongen loop opgezet. Die kwam niet, want er werd gescoord op een opofferingslag van Nicky Uytendaal en een fout. Tex Town Tigers stelde hier nog een insurance run tegenover in de tweede helft van de vijfde inning, dankzij een honkslag van Aafje van Baal.

Samenvatting eerste wedstrijd

In de tweede wedstrijd waren de rollen duidelijk omgedraaid en domineerde Quick. In een lange eerste slagbeurt die bijna een half uur duurde sloeg de ploeg er flink op los en kwam op zeven honkslagen achtmaal tot scoren. De wedstrijd was beslist. De eerste zes slagvrouwen bereikten de honken op startende werpster Shaneequa Kock, waarvan vijf met een honkslag. Daaronder RBI-doubles van Nicky Uytendaal en Lizzy Uytendaal. Later in de inning, na een werpsterswissel, kwam ook Richelle van Gennip tot een puntscorende tweehonkslag. Laura Wissink sloeg in deze productieve inning twee punten binnen. Ook in de tweede en derde inning kwam Quick tot scoren.

TTT wist hier alleen in de eerste en derde inning een punt tegenover te stellen. Beide keren via een tweehonkslag van Lindsey Meadows.

Samenvatting tweede wedstrijd

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League