Ademar Rifaela maakt voor Quick Amersfoort zijn de buut in de hoofdklasse.

HB Hoofdklasse

Ademar Rifaela naar Quick Amersfoort

Ademar Rifaela naar Quick Amersfoort

Quick Amersfoort heeft international Ademar Rifaela aan zijn selectie toegevoegd. De voormalig profhonkballer is deze week al inzetbaar voor de nummer zes uit de hoofdklasse. De club uit Amersfoort neemt het dan in de vierde speelronde op tegen nummer vijf Twins Oosterhout.

Met de buitenvelder Ademar Rifaela krijgt de selectie een forse impuls. De 25-jarige honkballer uit Curaçao speelde de afgelopen twee seizoenen voor het Nederlands Koninkrijksteam, waarmee hij onder meer deelnam aan de Super 6, het Europees kampioenschap en de Premier 12. In totaal speelde Rifaela negentien officiële interlands en werd hij vorig jaar onderscheiden met de Guus van der Heijden Award, voor de meest talentvolle international van onder de 23 jaar.

Tijdens het EK in Duitsland in 2019 kreeg Rifaela vorig jaar individuele prijzen voor de meeste binnengeslagen punten en de meeste homeruns. Ook werd hij uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van het toernooi.

Baltimore Orioles

Ademar Rifaela tijdens het EK aan slag in de wedstrijd tegen Tsjechië.
Ademar Rifaela tijdens het EK aan slag in de wedstrijd tegen Tsjechië.

Bij de start van het seizoen zat Rifaela nog zonder club. Afgelopen november werd de 25-jarige honkballer van Curaçao free-agent nadat hij zeven seizoenen onder contract had gestaan van Baltimore Orioles. In dienst van deze proforganisatie bereikte de buitenvelder vorig jaar de Triple A International League, waar Rifaela 38 wedstrijden speelde voor Norfolk Tides.

In 2017 werd Rifaela in dienst van Frederick Keys uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de Class A Carolina League. Met de hoofdmacht van Baltimore Orioles speelde de buitenvelder in 2018 en 2019 zes wedstrijden mee tijdens Spring Training.

Neef

De 25-jarige Rifaela is de neef van pitcher Jhan Rifaela, die na afloop van het vorige seizoen de overstap maakte van landskampioen L&D Amsterdam naar Quick Amersfoort. Rifaela (2.70) speelde als pitcher al vier wedstrijden voor de Amersfoortse hoofdklasser.

Bij Quick Amersfoort wordt Ademar Rifaela de vijfde voormalig profhonkballer. Ook Wendell Floranus, Gillian Wernet, Rachid Engelhardt en Taylor Clemensia speelden eerder in de Amerikaanse Minor Leagues. De eerste drie speelden allen eveneens in de organisatie van Baltimore Orioles.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse