Kevin Nieveld slaat raak voor DSS/Kinheim.

HB Hoofdklasse

DSS/Kinheim tegen Silicon Storks naar derde winst

Foto: © Martine van Wely/MvW Fotografie

DSS/Kinheim tegen Silicon Storks naar derde winst

Waar in Rotterdam en Amersfoort regen de grote spelbreker werd, kon er in het Haarlemse Pim Mulierstadion vanavond wel een volledige wedstrijd worden gespeeld. DSS/Kinheim maakte met een 7-5 overwinning een einde aan de serie van twee overwinning van Silicon Storks. Met de winst heeft nu de Haarlemse ploeg voor het eerst dit seizoen twee wedstrijden op rij gewonnen.

Na de tropische dagen van de hittegolf die Nederland al dagenlang in de ban houdt, brak vanavond bij de start van de vierde speelronde de regen door. In combinatie met bliksem maakte de regen de velden in Rotterdam en Amersfoort onbespeelbaar, waardoor alleen DSS/Kinheim en Silicon Storks hun wedstrijd vanavond konden afwerken.

Het duel tussen Hoofddorp Pioniers en L&D Amsterdam werd al eerder afgelast. De Hoofddorpse honkballers stonden afgelopen weekeinde vanwege coronagerelateerde klachten aan de kant. Inmiddels heeft de ploeg groen licht gekregen om de competitie op zaterdag te hervatten.

Quick Amersfoort – Twins Oosterhout

Debutant Ademar Rifaela aan slag voor Quick Amersfoort.
Debutant Ademar Rifaela aan slag voor Quick Amersfoort.
Foto: © Jan Kruijdenberg

In Amersfoort verregende het hoofdklassedebuut van international Ademar Rifaela. De voormalig profhonkballer uit Curaçao is de nieuwste aanwinst van Quick Amersfoort. Rifaela sneuvelde in zijn eerste slagbeurt in de eerste inning van de wedstrijd tegen Twins Oosterhout met drie slag, maar kwam drie innings later door vier wijd wel op de honken. Door schijn kon hij even later vanaf het derde honk de 2-2 scoren.

De thuisploeg werkte daarmee voor de tweede keer een achterstand weg en leek in de vijfde inning opnieuw op achterstand te komen. Onweer en regen maakte echter even voor 21.00 uur een einde aan de wedstrijd. In de eerste vijf innings kwam de slagploeg van Twins Oosterhout tot zeven hits. Rechtsvelder Ruendrick Piternella sloeg in de tweede en vierde inning de punten binnen voor de Oosterhoutse ploeg.

De wedstrijd tussen Quick Amersfoort en Twins Oosterhout wordt op een later moment uitgespeeld. De wedstrijd wordt dan met de 2-2 tussenstand hervat in de eerste helft van de vijfde inning met lopers voor Twins Oosterhout op het tweede en derde honk en twee man uit.

Curaçao Neptunus – HCAW

In Rotterdam werd de wedstrijd tussen Curaçao Neptunus en HCAW al afgelast voordat de eerste bal was gegooid. Ook in het Neptunus Familiestadion was de regen de spelbreker. Voor dat duel waren Diegomar Markwell (Neptunus) en Luuk ter Beek (HCAW) aangewezen als startend pitchers. Na de warming-up van beide teams werd besloten om het duel af te gelasten. De wedstrijd wordt nu op dinsdagavond 18 augustus ingehaald.

DSS/Kinheim – Silicon Storks

Alleen in Haarlem kon de wedstrijd volledig worden uitgespeeld, waar DSS/Kinheim en Silicon Storks hun eerste van de drie onderlinge wedstrijden van deze week speelden. Winst voor allebei de teams is deze week noodzakelijk om weg te blijven van de laatste plaats in het klassement. Die laatste positie was tot aan de wedstrijd van vandaag nog in handen van DSS/Kinheim. Maar de Haarlemse ploeg van hoofdcoach Michael Crouwel benutte vanavond de eerste kans om die plek af te staan.

Aiden Finnegan (links) scoorde één van de punten voor zijn ploeg.
Aiden Finnegan (links) scoorde één van de punten voor zijn ploeg.
Foto: © Martine van Wely/MvW Fotografie

In de vierde inning opende DSS/Kinheim de score en nam de thuisploeg meteen een 4-0 voorsprong. Na onder meer drie keer vier wijd sloeg Bram Blokker met volle honken een tweehonkslag, waarmee hij de honken schoonveegde. Comfortabel was die voorsprong echter niet, want twee innings later had Silicon Storks de leiding overgenomen. De Haagse ploeg scoorde tweemaal in de vijfde en drie keer in de zesde inning.

Zonder een honkslag te slaan, herpakte DSS/Kinheim in de gelijkmakende zesde inning de leiding. Door drie keer vier wijd en twee veldfouten liepen Aiden Finnegan, Wesley van Hemert en Nick Hofer punten binnen. Van Hemert was één van de hoofdklassedebutanten van vanavond bij de Haarlemse ploeg. Ook eerste honkman Shaquille Zijlstra debuteerde vanavond met een gescoord punt.

Pitchers Steven van Groningen (2 1/3 inning en Robyn Clara (1 inning), hielden vanaf de zevende inning de voorsprong vast voor de derde seizoenswinst, waarmee DSS/Kinheim zelfs klimt van de achtste naar de zesde plaats. De twee pitchers kwamen samen in de laatste vier innings tot vijf keer drie slag en stonden geen enkel punt meer toe.

DSS/Kinheim – Silicon Storks: 7-5

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse