Wladimir Balentien met Randolph Oduber (links) en Jurickson Profar (midden) tijdens de World Baseball Classic.

Honkbal

Pro Update: Profar hot, Simmons bijna terug

Pro Update: Profar hot, Simmons bijna terug

Het is vrijdag en dus is het tijd voor de Pro Update met al het laatste nieuws over de profhonkballers uit het Nederlands Koninkrijk in de MLB en de NPB!

Ozzie Albies is nog altijd geblesseerd en het laatste nieuws is dat hij door de Braves voorlopig (ook volgende week) nog niet terugverwacht wordt. Laten we hopen dat hij snel herstelt, want in dit korte seizoen is het wel erg zonde als je ook nog eens een hoop wedstrijden mist door een blessure.

Xander Bogaerts is een van de weinige lichtpuntjes in het seizoen van de Red Sox, die het slechtste W-L record hebben van de American League. Dat de Sox op donderdag, bij afwezigheid van Bogaerts (hij kreeg een dag rust), wederom dik verloren van de Tampa Bay Rays was dan ook geen verrassing.

Bogaerts is morgen weer terug in de lineup als de Sox in New York tegen de Yankees spelen. Toch begint de geruchtenstorm op gang te komen. Zouden de Red Sox in complete ‘sell mode’ gaan en zou Bogaerts dan – net als David Price en Mookie Betts – wel eens getrade kunnen worden? Niemand is onbespreekbaar blijkt uit dit artikel:

Didi is ietwat afgekoeld na de gedwongen coronastop in het schema van de Phillies. Toch is hij altijd goed voor een highlight, zoals bijvoorbeeld zijn grand slam (uiteraard geslagen op #DidiDinsdag). Het was zijn zesde grand slam, waarmee hij sinds de start van het seizoen 2017 de MLB aanvoert!

https://www.instagram.com/p/CDwEUtjA2sH/

Kieboom staat na een hele sterke start van het seizoen weer met twee benen op de grond. In veertien slagbeurten kwam hij niet verder dan één honkslag. Die honkslag leverde dan wel weer hele mooie beelden op:

https://twitter.com/OnePursuitTakes/status/1292985096358723584

Vorige week was het nog kommer en kwel voor Profar. Hoe anders ging dat deze week. Zijn slaggemiddelde ging met ruim 100 punten omhoog en zijn WAR ging van -0.1 naar 0.2. Hoe doe je dat? Door 7-19 te slaan (.368) met twee walks en deze solo homerun. De Padres staan ondertussen met 11 wins en 9 losses op een play-off plek in de NL West. Erg knap voor dit jonge team.

https://twitter.com/HomeRunVideos/status/1293435342440333314

Ook Jonathan Schoop had een goede week. Hij lijkt zijn zinnen gezet te hebben op een mooi nieuw contract na afloop van dit seizoen en is zeer gedreven begonnen aan dit seizoen. Deze week sloeg hij alweer zijn vierde homerun van het seizoen en die ging wederom in dead center over het outfieldhek.

https://twitter.com/HomeRunVideos/status/1293604974493130754

Andrelton Simmons keert zeer waarschijnlijk dit weekend terug in de selectie van de Los Angeles Angels en dat betekent dat zijn enkelblessure gelukkig meeviel. Hij werd deze week al weer dansend op het veld gespot dus wij verwachten dit weekend alweer een fenomenale defensieve play van Simba.

Aanvallend heeft Tromp deze week niet heel veel laten zien, maar dat is helemaal geen schande. Ondertussen maakte hij wel verdedigend indruk. De laatste jaren komen er steeds meer statistieken beschikbaar die meten hoe goed een catcher verdedigend is. Een van de meest simpele manieren om te meten hoe goed een catcher is in framen, is het tellen van wijdballen die slag gegeven werden. Tromp en zijn collega Heineman voeren daarin de MLB aan!

Geen save opportunities voor Kenley Jansen deze week, maar wel twee hele sterke innings. Hij lijkt weer helemaal de oude en dat is knap, want hij had nog niet heel lang geleden het coronavirus onder de leden. Ondanks het feit dat hij geen saves pakte, staat hij in dat klassement nog altijd bovenaan in de National League. Een Dodger fan heeft voor ons even overzichtelijk op een rijtje gezet hoe hard zijn pitches in zijn laatste outing waren. Het is niet meer de Kenley die cutters van 95 mijl per uur op de slagmannen afvuurt, maar het is nog verdomd effectief!

NPB

Hoewel de Hawks nog altijd bovenaan staan is het voor de Koninkrijksdelegatie nog verre van een succesvol seizoen in de NPB. Van den Hurk is nog altijd geblesseerd en Balentien heeft zijn vorm nog niet gevonden. Veel verder dan één RBI-double kwam hij deze week niet en in de laatste wedstrijd van de Hawks moest hij zelfs op de bank plaatsnemen. De fans in Fukuoka zijn nog niet erg blij met zijn prestaties, maar die mening kan met een paar belangrijke homeruns natuurlijk weer heel snel omslaan!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal