Bryan Engelhardt slaat raak voor Quick Amersfoort.

HB Hoofdklasse

Quick Amersfoort verslaat Twins Oosterhout opnieuw

Foto: © Jan Kruijdenberg

Quick Amersfoort verslaat Twins Oosterhout opnieuw

Quick Amersfoort heeft vanavond voor de tweede keer in drie dagen tijd nummer vier Twins Oosterhout verslagen. De Amersfoortse ploeg pakte de winst in de afgelopen donderdagavond door regen gestaakte wedstrijd. Met de winst klimt de Amersfoortse ploeg van de zevende naar de vijfde plaats met nog slechts één punt achterstand op Twins Oosterhout. In de andere twee verregende wedstrijden verlengden Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam hun serie overwinningen tot respectievelijk elf en zes zeges.

Na de 7-3 winst op zondagmiddag deed Quick Amersfoort vanavond op eigen veld opnieuw goede zaken. Met de vierde winst van dit seizoen heeft de ploeg de aansluiting weer gevonden met de top 4. Quick Amersfoort profiteerde daarbij van de slechte speelronde van HCAW en Hoofddorp Pioniers, die allebei driemaal op rij verloren.

Want na een dag rust pakten Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam de draad vanavond direct weer op. Na winst op zaterdag en zondag wonnen de nummers één en twee uit het klassement in de inhaalwedstrijd ook het derde duel uit de vierde speelronde tegen respectievelijk HCAW en Hoofddorp Pioniers.

Quick Amersfoort – Twins Oosterhout

Quick Amersfoort en Twins Oosterhout keerden vanavond terug in Amersfoort om de gestaakte wedstrijd van donderdagavond af te maken. Daarin hervatte Twins Oosterhout het duel in de vijfde inning met een 2-2 gelijke stand en lopers op het tweede en derde honk. Al op de eerste pitch na de hervatting sloeg Jason Halman zijn twee ploeggenoten binnen: 2-4. Dat werd het begin van een puntenrijk avondje in Amersfoort.

In de zesde inning antwoordde Quick Amersfoort met vijf punten. Rachid Engelhardt en Ademar Rifaela sloegen elk twee ploeggenoten binnen om de leiding in de wedstrijd met 7-4 over te nemen. Dat werd een inning later 8-4, maar daarmee was de winst nog niet veilig.

Twins Oosterhout knokte zich terug toen Mick Vos (tweehonsklag) en Tyriq Kemp (honkslag) in de achtste inning samen drie punten binnensloegen. Daarmee werd het verschil teruggebracht tot één punt. De bezoekers kregen in de negende inning zelfs nog de gelijkmaker op het eerste honk. Quick Amersfoort bleef echter scherp en stelde met international Wendell Floranus op de heuvel de winst tijdig veilig.

Quick Amersfoort – Twins Oosterhout: 8-7 | boxscore

Curaçao Neptunus – HCAW

Jeandro Tromp scoorde na zijn honkslag het eerste punt voor HCAW.
Jeandro Tromp scoorde na zijn honkslag het eerste punt voor HCAW.
Foto: © Robert Bos

HCAW had in de inhaalwedstrijd tegen Curaçao Neptunus een ongelukkige avond. Jeandro Tromp (honkslag) opende in de eerste inning nog wel de score na een tweehonkslag van Berend Ruben, maar hierna ging het goed mis voor de Bussumse ploeg. Vanaf de vierde inning liep de Rotterdamse thuisploeg snel uit. Bij een 3-1 voorsprong profiteerde Neptunus onder meer van zes keer vier wijd, vier veldfouten, een doorgeschoten bal en een wilde worp. Daarmee liepen in twee slagbeurten tijd elf spelers van Curaçao Neptunus over de thuisplaat en was de wedstrijd gespeeld: 14-1.

Linksvelder Arthur Bonevacia verlichtte in de zesde inning met een tweepunten-homerun de pijn. Maar een slagbeurt later brachten rake klappen van onder meer Stijn van der Meer (driehonkslag) en John Polonius de eindstand op 17-3. In die slagbeurt maakte bij de Rotterdammers jeugdinternational Darnell Collins, het jongere broertje van Neptunus-speler Darryl Collins zijn debuut in de hoofdklasse.

Drie van de Rotterdamse punten werden vanavond gescoord door voormalig profhonkballer Willie Johnson (3 uit 3). De Amerikaanse midvelder keerde vanavond terug in de line-up van Curaçao Neptunus en liet meteen zijn meerwaarde zien. Vanwege de coronamaatregelen kon Johnson pas later afreizen naar Nederland en miste hij daardoor de start van het nieuwe seizoen in de hoofdklasse.

Curaçao Neptunus – HCAW: 17-3 (6 1/2 inning) | boxscore

Hoofddorp Pioniers – L&D Amsterdam

Startend pitcher Scott Prins (Hoofddorp Pioniers) begon vanavond nog goed met drie slag voor Gilmer Lampe, maar werd hierna hard geraakt. Sharlon Schoop startte een rally met een hit, en kon twee pitches later het eerste punt binnenlopen op een homerun van Denzel Richardson. Tegen de tijd dat Roelie Henrique de bal diep het rechtsveld in had geslagen voor nog eens twee runs, was de voorsprong voor de Amsterdammers in deze slagbeurt al opgelopen tot 0-5.

De Amsterdamse treinde denderde hierna door en kwam in negen innings tot maar liefst achttien honkslagen en een uiteindelijk 2-11 overwinning. In de vierde inning sloeg ook Sharlon Schoop (3 uit 4) met één man aan boord de bal over de hekken. Bij de Amsterdammers maakte de zestienjarige jeugdinternational Emilson Haswell (2 uit 3) zijn debuut in de hoofdklasse. Hij kwam tot twee hits: een honkslag in de zesde inning in zijn eerste slagbeurt en een tweehonkslag in de negende inning. Klassementsleider Victor Draijer sloeg vanavond voor Hoofddorp Pioniers twee hits om zijn slaggemiddelde te verhogen tot maar liefst .525.

Hoofddorp Pioniers – L&D Amsterdam: 2-11 | boxscore

Klassement na 13 speeldagen

  1. Curaçao Neptunus
  2. L&D Amsterdam
  3. HCAW
  4. Twins Oosterhout
  5. Quick Amersfoort
  6. Hoofddorp Pioniers
  7. DSS/Kinheim
  8. Silicon Storks

12-22
12-18
12-11
12-10
12-09
10-08
12-08
10-06

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse