Victor Draijer is bezig met een indrukwekkende seizoensstart.

HB Hoofdklasse

Hoofddorp Pioniers wint na slagfestijn

Foto: © Robert Bos

Hoofddorp Pioniers wint na slagfestijn

Onder leiding van Victor Draijer heeft Hoofddorp Pioniers vanavond in een waar slagfestijn de vierde plaats in het klassement van de hoofdklasse heroverd. De rechtsvelder van de Hoofddorpse club verlengde zijn hitting-streak tot elf wedstrijden. Met Hoofddorp Pioniers openden ook koplopers Curaçao Neptunus, L&D Amsterdam en HCAW de vijfde speelronde met winst.

Curaçao Neptunus, L&D Amsterdam en HCAW kunnen deze week een belangrijke stap zetten richting de Play-Offs. De drie teams wonnen vanavond de eerste wedstrijd van hun drieluik van deze week om verder afstand te nemen van de concurrentie.

De drie teams worden gevolgd door Hoofddorp Pioniers, dat eerder vanwege coronamaatregelen twee wedstrijden tegen hekkensluiter Silicon Storks moest uitstellen. De honkballers van hoofdcoach Mervin Gario grepen vanavond tegen nummer vier Twins Oosterhout de kans aan om aansluiting bij de top te houden. Dat deed de ploeg op indrukwekkende wijze.

Twins Oosterhout – Hoofddorp Pioniers

De pitchers van Twins Oosterhout zullen de wedstrijd van vanavond snel willen vergeten. Bijna elke bal die zij gooiden, werd door de gretige slagploeg van Hoofddorp Pioniers weggeslagen. Max Draijer (Hoofddorp Pioniers) sloeg een tweehonkslag in de eerste en een driehonkslag in de tweede inning om zijn ploeg aan een vroege 1-9 voorsprong te helpen. Maar de sterren van de avond werden Nolan Beugeling (4 uit 5), Tyler Boersma (3 uit 5) en Victor Draijer. Samen goed voor zeven binnengeslagen punten.

Met zijn drie hits verlengde Victor Draijer (.533) zijn hitting-streak. De voormalig collegehonkballer, die afgelopen najaar overkwam van landskampioen L&D Amsterdam, kent een uitzonderlijke seizoensstart. Hij sloeg in al zijn elf wedstrijd minimaal één honkslag. En in negen van de elf wedstrijden zelfs minimaal twee. Het was vanavond zijn vierde duel met drie hits. Met zijn ploeggenoten had Draijer vanavond weinig genade voor Twins Oosterhout. Al na zeven innings en zestien Hoofddorpse hits konden de twee teams het materiaal inpakken: 2-13. Met de winst neemt Hoofddorp Pioniers de vierde plaats weer over van de honkballers uit Oosterhout.

De enige twee honkslagen van Twins Oosterhout kwamen vanavond op naam van Tyriq Kemp, die daarmee zijn slaggemiddelde verhoogde tot .404. Goed voor een tweede plaats in het klassement achter Draijer.

Twins Oosterhout – Hoofddorp Pioniers: 2-13 (7 innings) | boxscore

Quick Amersfoort – Curaçao Neptunus

Met vijf verschillende pitchers probeerde Quick Amersfoort vanavond koploper Curaçao Neptunus uit balans te brengen. Dat leverde het hoofdklassedebuut op van pitcher Temesh Lourens (2-2-2-1 in 2 innings). De Curaçaose international, die eerder in de Verenigde Staten honkbalde voor Missouri Valley College. Veel haalde het niet uit. Door drie vrije lopen, twee wilde worpen en agressief honklopen hadden de Rotterdammers zonder een honkslag te slaan al in de derde inning de score geopend: 0-2. Tweehonkslagen op rij van Quintin de Cuba en Gregory Muller verdubbelden een inning later die voorsprong.

Quick Amersfoort vocht dapper terug en kwam in de vijfde inning zelfs weer op gelijke hoogte, maar moest zich alsnog gewonnen geven toen in de zesde inning Stijn van der Meer met volle honken de bal diep het buitenveld in sloeg. Op zijn tweehonkslag konden drie ploeggenoten scoren en was definitief het verschil gemaakt: 4-7. Curaçao Neptunus liep hierna eenvoudig uit naar de 4-10 winst. De Amerikaan Willie Johnson (1.000) was opnieuw waardevol. Nadat hij zondag al met drie hits in evenzoveel slagbeurten zijn rentree in de hoofdklasse had gemaakt, sloeg de buitenvelder van de Rotterdamse club vanavond opnieuw drie hits in drie slagbeurten. Ditmaal goed voor twee binnengeslagen punten en twee gescoorde runs.

Quick Amersfoort – Curaçao Neptunus: 4-10 (8 innings) | boxscore

L&D Amsterdam – DSS/Kinheim

In het Loek Loevendie Ballpark maakte vanavond Rob Cordemans zijn rentree, nadat hij de afgelopen wedstrijden geblesseerd aan de kant was gebleven. Cordemans mocht twee innings gooien voordat hij werd opgevolgd door Nick Veltkamp en later Shairon Martis. Het drietal stond slechts vier honkslagen toe aan DSS/Kinheim. Daarmee kwam de winst voor de landskampioen geen enkel moment in gevaar.

Vanaf de vijfde inning klaarde L&D Amsterdam de klus. Eerst sloeg Kenny Berkenbosch met volle honken twee ploeggenoten binnen. Twee innings later werd dat 4-0 toen Sharlon Schoop en Denzel Richardson na hun tweehonkslagen op rij konden scoren. Daarmee kwam na zeven innings al de eindstand op het scorebord.

L&D Amsterdam – DSS/Kinheim: 4-0 | boxscore

Silicon Storks – HCAW

Na vier nederlagen op rij kan er in Bussum weer opgelucht adem worden gehaald. Tegen hekkensluiter Silicon Storks pakte HCAW vanavond in het Rotterdamse Familiestadion weer de winst. De Haagse honkballers kwamen in de vierde inning nog wel op een 2-0 voorsprong, maar vanaf de zesde inning liep HCAW weg bij zijn tegenstander.

In de zesde Bussumse slagbeurt sloeg Rodney Daal zijn ploeg met een tweehonkslag weer terug in de wedstrijd. Op zijn klap konden Berend Ruben (vier wijd) en Arthur Bonevacia (vier wijd) scoren. Door een aantal hits nam HCAW hierna een beslissende 2-5 voorsprong. In de zevende inning was het de beurt aan uitblinker Patrick Bok (4 uit 5) om voor HCAW met een tweehonkslag twee ploeggenoten binnen te slaan. Kevin Dirksen maakte er in de negende inning 2-8 van. Gio de Graauw gooide in de laatste drie innings de wedstrijd met maar liefst acht strikeouts uit. De talentvolle pitcher van HCAW stond tijdens zijn indrukwekkende optreden geen enkele tegenstander meer toe op de honken.

Silicon Storks – HCAW: 2-8 | boxscore

Klassement:

  1. Curaçao Neptunus
  2. L&D Amsterdam
  3. HCAW
  4. Hoofddorp Pioniers
  5. Twins Oosterhout
  6. Quick Amersfoort
  7. DSS/Kinheim
  8. Silicon Storks

13-24
13-20
13-13
11-10
13-10
13-09
13-08
11-06

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse