HB Hoofdklasse

Sora Sakashita: Een nieuwe Japanse Brabander

Sora Sakashita: Een nieuwe Japanse Brabander

Evenals in andere jaren maakt Twins ook dit seizoen weer gebruik van de diensten van een Japanse werper. Deze keer Sora Sakashita, een jonge, talentvolle pitcher afkomstig uit Shizuoka.

Sora speelde de afgelopen twee jaar voor de Yamagishi Logisters, het semi-professionele bedrijfsteam van Yamagishi Logistics. Officieel werken de spelers overdag voor het bedrijf, trainen ’s avonds en spelen hun wedstrijden in het weekend.
Op momenten dat het nodig is, konden de spelers zich echter volledig aan hun sport wijden.

Dit soort competities vormen één grote kweekvijver van talent; scouts zijn er altijd op zoek naar talenten die naar een van de eigen professionele competities kunnen worden gebracht.

Eerst had hij andere plannen

Aanvankelijk zou Sora voor het vervolg van zijn carrière naar de Verenigde Staten afreizen. Er waren afspraken met de Saranac Lake Surge, een onafhankelijk professioneel honkbalteam dat uitkomt in de Empire Professional Baseball League. Een optie die hem een stapje dichterbij brengt bij zijn uiteindelijke doel: spelen in de Major League Baseball.
Toen kwam de coronacrisis. Nu in Amerika alle competities onder de MLB voor 2020 zijn stilgelegd, moesten de plannen worden aangepast. Die aanpassing van de plannen bracht hem – in elk geval in dit lopende seizoen – naar Oosterhout.

https://www.instagram.com/p/CC1HULiAwSD/

De eerste ervaringen in de Nederlandse competitie

Sora is in het nog prille seizoen tot nu toe vier keer als startend werper een wedstrijd begonnen. Tegen Silicon Storks ging dat boven verwachting goed; tegen L&D Amsterdam Pirates en Curaçao Neptunus werd hij geconfronteerd met twee beste aanvallende ploegen uit de Nederlandse competitie. Dat liep dus iets minder, maar hij herpakte zich met zes sterke innings en zijn tweede win tegen Quick Amersfoort.

Het repertoire aan worpen dat hij beheerst maakt het zeker niet onmogelijk dat we hem op latere momenten in het seizoen ook als reliever in actie gaan zien. Het talent is er, de vorm en de ervaring zijn groeiende. De komende weken zullen uitwijzen hoe groot de waarde van de Japanse werper voor de Oosterhouters zal zijn.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse