Wladimir Balentien: 10 binnengeslagen punten in de tweede ronde.

Honkbal

Pro update: Homeruns, homeruns en nog eens homeruns

Pro update: Homeruns, homeruns en nog eens homeruns

Het is vrijdag en dus tijd voor de Pro update met alles wat je moet weten over de prestaties van de “Kingdom Boyz” in de MLB en NPB!

Weinig updates over Ozzie Albies deze week. De tweede honkman heeft een blessure aan zijn rechter pols en wordt door de Braves in de komende week nog niet terugverwacht.

Vorige week sloten wij het stukje over Bogaerts af met het bericht dat de Red Sox wel eens zouden kunnen beslissen om hem te traden. Ongelooflijk, maar mogelijk toch waar. De Sox verloren deze week vier keer van de Yankees en wat blijkt: de no-trade clause van Bogaerts gaat pas op 6 september 2020 in. Voor die tijd kunnen de Red Sox hem zonder zijn toestemming traden. Bogaerts zelf maakt zich zo te zien niet al te druk en blijft goed presteren:

Didi is goed bezig! Hij heeft zijn slaggemiddelde weer boven de .300 gekregen en had zelfs een mooie hitting streak. In New York wordt hij ondertussen flink gemist dankzij blessures van hun startende middle infielders. Als je op Twitter zoekt op Didi Gregorius is 80% van de tweets die je tegenkomt afkomstig van Yankees-fans die aangeven hem graag weer in New York te willen zien spelen. Wie weet wat zijn free agency hem na dit seizoen brengt.

Carter Kieboom opent ogen bij Nationals-fans. De infielder heeft namelijk, op basis van zijn line drive percentage, eigenlijk ontzettend veel pech dat hij ‘maar’ .250 slaat en nog geen extra basehits heeft. Dit percentage geeft wel een indicatie dat zijn geluk binnenkort beter wordt en zijn statistieken daarmee ook.

Profar blijft goed bezig. Een tweede goede week op rij en hij heeft zijn slaggemiddelde al weer bijna opgekrikt naar boven de Mendoza-lijn (.200). De Padres doen het sowieso goed, want waar Profar twee homeruns sloeg deze week, hebben zijn teamgenoten al vier dagen op rij een grand slam geslagen!

https://twitter.com/MLBEuroBaseball/status/1296283365163831300

Ook Jonathan Schoop sloeg deze week weer een homerun. Het was zijn eerste homerun in een uitwedstrijd en Schoop is bij de Tigers op dit moment de beste slagman. Dat is niet misselijk in een lineup met ook toekomstig Hall-of-Famer Miguel Cabrera. Schoop lijkt het prima naar zijn zin te hebben bij de Tigers!

https://twitter.com/HomeRunVideos/status/1296207041522995202

Vorige week werd het al gemeld: Simmons komt mogelijk dit weekend terug. Dat bleek nog iets te vroeg, maar nu weten lijkt het zeker: Simba is terug van zijn enkelblessure en gaat dit weekend weer spelen voor de Angels.

Het was even schrikken voor Tromp, want de Giants maakten gisteren bekend dat zij hun top prospect Joey Bart op zouden roepen. De Giants gebruiken maar twee catchers en dat zou wel eens penibel kunnen worden voor Tromp, die zijn vorm van aan het begin van het seizoen kwijt lijkt te zijn. Gelukkig voor Tromp en voor zijn fans over het hele Koninkrijk besloten de Giants veteraan Heineman uit de selectie te verwijderen om plaats te maken voor Bart en is Tromp gewoon nog een San Francisco Giant.

Drie saves voor Jansen deze week, die alleen American Leaguers Zack Britton (inmiddels geblesseerd) en Liam Hendriks voor zich moet dulden in dat klassement. Jansen is weer helemaal terug en verkeert in bloedvorm. Een ERA en WHIP onder de 1.00 en meer dan drie keer zoveel strikeouts als walks. Dat zijn statistieken van een van de beste closers van de MLB!

Dan kun je nog zo goed zijn, maar het closer bestaan is soms toch een eenzaam bestaan 😉

NPB

Het gaat gelukkig weer wat beter met Coco Balentien! Zijn slaggemiddelde kruipt weer richting de .200 en als je dit soort homeruns slaat dan mag je wel zeggen dat je de bal weer aardig staat te raken:

https://twitter.com/tom_mussa/status/1294510933923037184

Balentien’s teamgenoot van den Hurk heeft helaas nog steeds te veel last van zijn blessure om terug te keren bij de SoftBank Hawks.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal