Met nog twee speelrondes te gaan, is ook L&D Amsterdam zeker van de Play-Offs.

HB Hoofdklasse

Ook L&D Amsterdam naar Play-Offs

Foto: © Martine van Wely/MvW Fotografie

Ook L&D Amsterdam naar Play-Offs

Een dag nadat Curaçao Neptunus zich als eerste ploeg had geplaatst voor de Play-Offs, heeft nu ook L&D Amsterdam een plek bij de eerste vier bemachtigd. De regerend landskampioen boekte vanmiddag daarvoor de laatste benodigde overwinning. In een windering Pim Mulierstadion waren de Amsterdammers met 1-5 te sterk voor DSS/Kinheim.

Op de dag dat de hittegolf definitief ons land had verlaten, zorgde de regen al aan het einde van de ochtend voor de afgelasting van de wedstrijd tussen Quick Amersfoort en Curaçao Neptunus. Dit duel wordt nu dinsdagavond ingehaald. Op die dag staat ook de inhaalwedstrijd tussen Hoofddorp Pioniers en Silicon Storks op het programma. Deze wedstrijd werd eerder afgelast vanwege coronagerelateerde klachten bij spelers van de Hoofddorpse club en wordt gespeeld op de velden van Onze Gezellen in Haarlem.

De andere drie wedstrijden konden vandaag wel worden gespeeld. Nummer drie HCAW en nummer vier Hoofddorp Pioniers deden met een overwinning een stap richting de Play-Offs. Die finaleronde werd voor L&D Amsterdam vandaag al binnengehaald. De Amsterdammers wonnen hun negende wedstrijd op rij.

DSS/Kinheim – L&D Amsterdam

Sharlon Schoop slaat raak voor L&D Amsterdam.
Sharlon Schoop slaat raak voor L&D Amsterdam.
Foto: © Martine van Wely/MvW Fotografie

Denzel Richardson opende in de eerste inning met een solohomerun de score voor L&D Amsterdam. Maar de Amsterdamse ploeg moest net als een dag eerder tot de vijfde inning wachten om de wedstrijd te beslissen. Evenals gisteren deed de ploeg van hoofdcoach Michael Duursma dat opnieuw door twee innings met twee runs. Nu in de vijfde en zevende inning.

Sharlon Schoop scoorde in alle twee de slagbeurten. Denzel Richardson (3 uit 5) was in allebei de slagbeurten goed voor een honkslag. Hij nam drie van de acht honkslagen van zijn ploeg voor zijn rekening. Verdedigend stonden pitchers Naut Kragt, Donny Breek, Matz Schutte en Mike Groen na de derde inning geen punt mee toe. Zij kwamen samen in negen innings tot twaalf strikeouts. Met de winst is L&D Amsterdam nu zeker van een plaatst bij de beste vier.

DSS/Kinheim – L&D Amsterdam: 1-5 | boxscore

Silicon Storks – HCAW

HCAW scoorde driemaal in de derde en de zevende inning om met 4-7 te winnen van Silicon Storks. Maar de winst was vooral te danken aan pitcher Arij Fransen. De negentienjarige prof uit de organisatie van Cincinnati Reds kwam in de zesde inning bij een 3-3 tussenstand op de heuvel en zorgde er eigenhandig voor dat Silicon Storks geen enkele kans meer kreeg op de winst. Fransen gooide in drie innings vier keer drie slag en stond geen enkele tegenstander meer toe op de honken. Gio de Graauw gooide de negende inning uit met nog eens drie strikeouts. De talentvolle jeugdinternational leidt daarmee nu zijn ploeg in aantal strikeouts (24 in zeventien innings).

Hits van nieuwkomer Christopher Gé, Jeandro Tromp (2 uit 5) en Patrick Bok leidden in de zevende inning de winst in. Arthur Bonevacia (3 uit 4) bracht in de negende inning de 4-7 eindstand op het scorebord. Hij had een productieve dag. Niet alleen scoorde Bonevacia vandaag driemaal, maar had hij met een honkslag ook twee ploeggenoten in de derde inning binnengeslagen. Voor Silicon Storks sloeg Luuk Visser in de vierde inning een solohomerun.

Silicon Storks – HCAW: 4-7 | boxscore

Twins Oosterhout – Hoofddorp Pioniers

Het spektakel van de dag vond plaats op het Sportpark De Slotbosse Toren in Oosterhout. De honkballers van Twins Oosterhout en Hoofddorp Pioniers brachten de toeschouwers daar vanmiddag op het puntje van de stoel. Tot de negende inning was de wedstrijd een pitchersduel tussen Sora Sakashita (3-2-5-1) en Scott Prins (8-2-3-0). Door homeruns van Diamond Silberie (eerste inning) en Shurman Marlin (zevende inning) had de thuisploeg een 3-0 voorsprong genomen. Maar met de haven in zicht, ging het alsnog mis voor Twins Oosterhout, dat de winst hard nodig had om aansluiting te houden bij de top vier.

Nadat de Japanse pitcher Sakashita in de negende inning op de heuvel was afgelost, greep Hoofddorp Pioniers zijn kans. De bezoekers profiteerden van kostbare veldfouten. Met Joey Eeman (vier wijd) op het eerste honk, miste derde honkman Diamond Silberie een hooggeslagen bal in het binnenveld. Catcher Jason Halman pakte hierna de bal op en smeet hem bij een poging Eeman uit te maken, langs zijn tweede honkman. Daarmee kreeg Pioniers lopers op het tweede honk. Dat werden zelfs volle honken na vier wijd voor pinch-hitter Mervin Gario. Op een grondbal van Daan Kuit kon Eeman hierna het eerste punt van zijn ploeg scoren. Het werd 3-2 na vier wijd op rij voor Raul Jacobs en Mark Smit. Victor Draijer bracht de stand hierna in evenwicht. Met zijn tweede honkslag van de dag sloeg hij Gario over de thuisplaat.

Derde honkman Silberie voorkwam met een prachtige duik dat meer spelers konden scoren op de hit van Draijer. Maar op de vijfde keer vier wijd in deze slagbeurt, nu voor Max Draijer, kon Raul Jacobs alsnog zijn ploeg op voorsprong brengen. Dat bleek een cruciale vrije lop. In de gelijkmakende negende slagbeurt kon Twins Oosterhout die klap niet meer te boven komen. Tyriq Kemp kwam na vier wijd nog wel op de honken, maar scoren lukte Twins Oosterhout niet meer.

Voor Hoofddorp Pioniers maakte vandaag de zestienjarige Duncan Beljaards zijn debuut in de hoofdklasse. De zoon van assistent-coach Raymond Beljaards speelde vanaf de zevende inning als aangewezen slagman. Met twee honkslagen in vijf slagbeurten verlengde Victor Draijer zijn hitting-streak tot dertien wedstrijden. Hij leidt de hoofdklasse in slaggemiddelde (.519), honkslagen (27) en tweehonkslagen (7).

Twins Oosterhout – Hoofddorp Pioniers: 3-4 | boxscore

Klassement

1. Curaçao Neptunus14-26
2. L&D Amsterdam15-24
3. HCAW15-17
4. Hoofddorp Pioniers13-14
5. Twins Oosterhout15-10
6. Quick Amersfoort14-09
7. DSS/Kinheim15-08
8. Silicon Storks13-06

Bekijk het resterende programma

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse