Hendrik Clementina nam met het Nederlands Koninkrijksteam deel aan het EK, OKT en de Premier12.

Curaçao

Clementina verruilt Bologna voor WildCats

Clementina verruilt Bologna voor WildCats

International Hendrik Clementina maakt het seizoen af voor WildCats, dat uitkomt in de Liga Aqualectra op Curaçao. De 23-jarige catcher begon het seizoen voor de Italiaanse landskampioen Fortitudo Bologna, maar vertrok daar recent uit vrije wil. Zijn presentatie als speler van WildCats volgt op het ontslag van Clementina door de Amerikaanse proflcub Cincinnati Reds.

Tijdens de coronacrisis is het contract van verschillende profhonkballer uit het Nederlands Koninkrijk al ontbonden. Hendrik Clementina bleef vooralsnog in dienst bij Cincinnati Reds. Deze Amerikaanse proforganisatie heeft afgelopen maandag alsnog het contract met Clementina ontbonden. De catcher van Curaçao kwam sinds 2014 uit in de Amerikaanse Minor Leagues. Hij speelde voor Los Angeles Dodgers en Cincinnati Reds, maar kwam nooit hoger dan Class A.

Van Cincinnati Reds kreeg Clementina, die in 2019 debuteerde voor het Nederlands Koninkrijksteam tijdens het Europees kampioenschap, vorige maand toestemming om te gaan honkballen in Italië. Daar speelde hij in juli zes wedstrijden voor Fortitudo Bologna, de koploper in de Italiaanse Serie A1. Hij kwam daarin tot vijf honkslagen (.278) en zes gescoorde punten. Vijf van zijn hit waren zelfs goed voor een homerun. Mede daardoor kwam Clementina tot elf binnengeslagen punten.

Zeer sterke selectie

Ondanks de goede start besloot Clementina vorige maand toch Italië te verlaten en keerde hij terug naar Curaçao, waar hij vandaag is gepresenteerd als nieuwe speler voor WildCats. Deze ploeg heeft inmiddels de beschikking over een zeer sterke selectie. Clementina voegt zich bij onder meer de internationals Carlten Daal, Yurendell de Caster en Jair Jurrjens. Samen met pitchers Richard Moesker en Bryan Biegel gooide Jurrjens twee weken geleden in het duel tegen Marchena Braves een gezamenlijke no-hitter. Mede door twee homeruns van Daal werd het na acht innings 0-10.

Na het vertrek van Clementina heeft Bologna het gat in de selectie opgevuld met voormalige Arubaanse profhonkballers Eugene Helder en Randolph Oduber. Het tweetal moet nog zijn debuut maken in de Italiaanse Serie A1. Bij deze Italiaanse club is de Arubaanse honkballer Ray-Patrick Didder uitgegroeid tot één van de beste spelers uit het team. Hij is nummer twee in slaggemiddelde (.458), honkslagen (22), tweehonkslagen (4) en runs (22) en nummer vijf in binnengeslagen punten (14).

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Curaçao