HCAW is al vier wedstrijden op rij ongeslagen.

HB Hoofdklasse

Mijlpaal voor Cordemans, winst voor HCAW

Foto: © Alfred Cop

Mijlpaal voor Cordemans, winst voor HCAW

In de Rob Hoffmann Vallei behaalde de 45-jarige pitcher Rob Cordemans in de wedstrijd tegen HCAW vanavond een nieuwe mijlpaal in zijn indrukwekkende carrière. Vanuit de dug-out moest de veteraan van L&D Amsterdam later op de avond echter lijdzaam toezien hoe de Bussumse thuisploeg er alsnog met de 5-3 winst vandoor ging. In de andere twee wedstrijden van vanavond behaalden Curaçao Neptunus en Twins Oosterhout ruime overwinningen.

De honkballers van HCAW kunnen zich deze week al plaatsen voor de Play-Offs. Dan moet wel drie keer worden afgerekend met regerend kampioen L&D Amsterdam. Een bijna onmogelijke opgave, maar vanavond zijn de Bussumse honkballers voortvarend aan die klus begonnen. In de Rob Hoffmann Vallei sloeg Rodney Daal zijn ploeg met een homerun in de zevende inning naar de winst.

Met zijn vierde opeenvolgende overwinning, de langste serie voor HCAW dit seizoen, heeft de ploeg een einde gemaakt aan de reeks van negen zeges voor L&D Amsterdam. De meeste overwinningen op rij zijn dit seizoen gewonnen door Curaçao Neptunus. De Rotterdammers zijn met hun winst van vanavond al vijftien wedstrijden ongeslagen.

HCAW heeft nu aan twee zeges voldoende om de Play-Offs te bereiken. Als dat niet deze week lukt, wacht volgende week de huidige nummer vijf Twins Oosterhout, die op zijn beurt dan zelf ten koste van HCAW de Play-Offs kan bereiken. Ook Hoofddorp Pioniers is volop in de strijd voor een plaats bij de beste vier. De wedstrijd van de Hoofddorpse club tegen Quick Amersfoort van vanavond is verplaatst naar morgenavond. Dat duel wordt dan gespeeld in het Pim Mulierstadion in Haarlem.

Rob Cordemans had vanavond nog twee innings nodig om de grens van 2.000 innings te bereiken. Uiteindelijk hield de veteraan in de wedstrijd tegen HCAW drie innings stand. Bekijk hieronder de laatste uit van zijn 2.000e inning.
De 2.000 innings in de reguliere competitie van de hoofdklasse is nog geen record. Dat staat nog altijd op naam van Bart Volkerijk, die tussen 1974 en 1996 in totaal 21 seizoenen in de hoofdklasse gooide voor ADO. Volkerijk kwam tot 2.281 innings.

https://www.facebook.com/HonkbalSoftbalNL/videos/2678488499145377/?xts%5B0%5D=68.ARBs6f9tXH24GIY6_fNg7lcnmW9-Z6MIrIFJQYyvATBIxLMzGo-Dv8Egj-c_qZmMwhUm3scZGITUHZk8BJ5Uq1DR3g4VkmBB_s3qTpsXaMHzN9OVzNuV78Xn5x6jfVKpvIYrvKUiHlU4DGDlTIc35COfXnHbL7X-ewG6wDspX6dTB7ELNvJ1cLsVcbp-xtLy63lm8NFBKHaGQKZapEl9ZAz-slneaObPqmOgnXxgxobJLhXCAimMwxPmQrVRjZtydxoPXTsIBQ6_XpNBDm9FHu4Hzz3Xs5tm1UYzt8W3YAO0JKAjOjno8WLmkYdgE-jJvJ9n0rVI6FOGsN7CvvaGxtteXRKaZUOTE43kLITLnS28I__j6g159xqaJQmyrC7wxP4&tn=-R

HCAW – L&D Amsterdam

Gilmer Lampe (L&D Amsterdam) homerde op de tweede pitch van de wedstrijd. Maar het was HCAW dat na de eerste inning aan de leiding ging. Op een honkslag van Rodney Daal konden Jeandro Tromp (honkslag) en Patrick Bok (honkslag) hun ploeg op voorsprong brengen.

Pitcher Rob Cordemans in actie voor L&D Amsterdam.
Pitcher Rob Cordemans in actie voor L&D Amsterdam.
Foto: © Robert Bos

Het duurde tot de zesde inning voordat L&D Amsterdam met twee runs iets aan de achterstand kon doen. Op dat moment was startend pitcher Rob Cordemans al vervangen. Hij had drie innings gegooid met twee keer drie slag om zijn totalen te brengen op 2.001 innings en 2.049 strikeouts. Volgende week krijgt Cordemans tegen hekkensluiter Silicon Storks zijn laatste kans van dit seizoen om zijn 200e wedstrijd als pitcher te winnen.

Lang konden de Amsterdammers niet genieten van hun hernieuwde voorsprong. In de zevende inning timmerde Rodney Daal, met Jeandro Tromp (honkslag) en Berend Ruben (honkslag) op de honken de bal ver over de omheining in het linksveld: 5-3. Gio de Graauw, die in zijn eerste acht wedstrijden al uitstekend presteerde met 24 strikeouts, klaarde in de laatste vier innings de klus. Hij stond voor HCAW geen enkel punt meer toe. Zelfs niet toen L&D Amsterdam in de zevende inning de honken vol kreeg en Kalian Sams aan slag kwam.

HCAW – L&D Amsterdam: 5-3 | boxscore

Silicon Storks – Curaçao Neptunus

Curaçao Neptunus had vanavond weinig genade met hekkensluiter Silicon Storks. De koploper scoorde maar liefst achtmaal in de tweede inning. Daarmee werd de vroege 0-2 voorsprong die in de eerste inning op het scorebord was gekomen, uitgebreid tot 0-10. Spannend werd het hierna geen enkele keer meer.

Toch wist startend pitcher Nick Winkel (Silicon Storks) zich knap te herstellen en hield hij zijn tegenstander na de tweede inning drie slagbeurten lang puntloos. Mede door een prachtige triple play in de vijfde inning via derde honkman Jurian Hansen, tweede honkman Jason Netten en eerste honkman Joost van den Bergh. Vanwege de slechte weerstomstandigheden werd bij een 1-10 voorsprong voor Curaçao Neptunus na de vijfde inning besloten om de wedstrijd te beëindigen. Pitchers Diegomar Markwell, Misja Harcksen en Aaron de Groot gooiden samen zes keer drie slag. Alleen Markwell kreeg honkslagen (2) tegen.

Silicon Storks – Curaçao Neptunus: 1-10 (5 innings) | boxscore

DSS/Kinheim – Twins Oosterhout

Shurman Marlin (3 uit 4) sloeg met zijn eerste honkslag van de avond in de eerste inning de eerste twee punten voor Twins Oosterhout binnen. Daarmee was de toon gezet. Ook in de tweede en derde inning scoorden de bezoekers tweemaal, waarna de voorsprong in de vierde inning werd uitgebreid van 0-6 naar 0-11. In deze slagbeurt sloeg Brian Biezen (3 uit 4) met zijn tweehonkslag maar liefst drie punten binnen.

Aanvallend had Twins Oosterhout in het Haarlemse Pim Mulierstadion weinig te duchten van DSS/Kinheim. Pitcher Stefan Ianelli (2-8-2-0 in vijf innings) maakte het vooral zichzelf moeilijk. Hij gooide acht keer vier wijd, waarvan vier in de vijfde inning. Dat stelde Bram Blokker in staat het enige punt voor zijn Haarlemse ploeg te scoren. Daarmee werd de eindstand bepaald op 1-11.

DSS/Kinheim – Twins Oosterhout: 1-11 (7 innings) | boxscore

Klassement

1. Curaçao Neptunus16-30
2. L&D Amsterdam16-24
3. HCAW16-19
4. Hoofddorp Pioniers14-16
5. Twins Oosterhout16-12
6. Quick Amersfoort15-09
7. DSS/Kinheim16-08
8. Silicon Storks15-06

Bekijk het resterende programma

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse