Honkbal

Pro Update: Schoop in vorm; Balentien en Kieboom naar Minors

Pro Update: Schoop in vorm; Balentien en Kieboom naar Minors

Een dag later dan gepland, maar hier is toch de Pro Update met goed nieuws over Schoop en Simmons, maar slecht nieuws over Balentien en Kieboom.

De terugkeer van Ozzie Albies na zijn polsblessure lijkt dichter en dichterbij te komen. Hij zal tijdens de huidige road trip van de Braves nog niet aan de selectie toegevoegd worden, maar traint ondertussen op de zogenaamde ‘alternate site’ hard en zou volgens de laatste verwachtingen bij de eerstvolgende thuiswedstrijd in Atlanta (vrijdag a.s.) terug kunnen keren.

Amerika is in rep en roer. Rellen en protesten braken uit in Wisconsin nadat wederom een zwarte man door de politie werd neergeschoten met wat op het eerste gezicht veel weg had van zeer overdadig geweld. In de NBA en later ook in de MLB en NHL besloten teams uit protest niet te spelen. Ook de Red Sox besloten uit solidariteit met onder meer Afro-Amerikaan Jackie Bradley Jr. op donderdag niet te spelen. Bogaerts, die overigens nog altijd veelvuldig in trade geruchten voorkomt, sprak zich uit in steun naar zijn teamgenoot ‘JBJ’.

Ook Didi Gregorius liet zich horen over bovenstaande kwestie en plaatste deze video op zijn Twitter. In deze tijden vonden wij het passender om deze video te delen dan een highlight van Didi zelf op het veld:

https://twitter.com/DidiG18/status/1299104337088610304

Carter Kieboom begon sterk aan zijn seizoen, maar zakte ver weg in een vormcrisis. Nog altijd lukte het hem bovendien niet om een extra basehit te slaan. De Nationals hebben inmiddels besloten hem terug te sturen naar de ‘alternate site’, waar de rest van het 60-man roster van de Nationals traint en onderlinge wedstrijden speelt om in shape te blijven voor het geval de hoofdmacht hen nodig heeft. Ondertussen komt Kieboom’s naam steeds vaker naar voren in transfergeruchten. De vraag is echter of de Nationals de hoop in hun top prospect al zo snel opgegeven hebben.

Na twee hele goede weken was dit een iets mindere week voor Profar, die voor de Padres de laatste tijd veel in het linksveld speelt en er daar bij tijd en wijlen nog erg onwennig uitziet. In het staartje van zijn goede vorm pakte hij deze week nog wel deze opposite field homerun mee:

Schoop is van alle Kingdom Boyz dit jaar de meest uit het oog springende performer. Hij heeft zijn slaggemiddelde inmiddels opgekrikt naar .300 en sloeg deze week een aantal zeer indrukwekkende homeruns, waaronder een grand slam. Toch was deze nog mooier en vooral verder:

Simba is eindelijk weer terug in de MLB! Hij is hersteld van zijn enkelblessure en heeft zijn slaggemiddelde direct met ongeveer 60 punten verhoogd. Ook liet hij weer direct zien over een ontzettend hoog Baseball IQ te beschikken. Bekijk even onderstaande video, waarin Simmons – terwijl hij oogcontact heeft met de werper – besluit het derde honk te stelen, omdat hij ziet dat de derde honkman niet scherp is:

Chadwick Tromp moest deze week toezien hoe de meeste speeltijd op zijn positie naar zijn nieuwe teamgenoot en toptalent Joey Bart ging. Voorlopig ziet het er ondertussen nog wel erg goed uit voor Tromp, die de Giants een van zijn concurrenten voor de tweede catcherpositie naar de Yankees zagen traden. Hij gaf aan dat het bovendien een grote eer was om op Jackie Robinson Day met rugnummer 42 op het veld te staan.

Jansen pakte deze week een win en een save, maar ook hij was een van de vooraanstaande gezichten van de beweging binnen de MLB die opstonden voor gelijke rechten voor Afro-Amerikanen. Als veteraan en zwarte speler van de Dodgers is hij al jaren zeer uitgesproken in deze kwestie en het was dan ook niet verrassend dat manager Dave Roberts hem koos als een van de spelers die de pers te woord zou staan nadat de Giants en Dodgers hadden besloten niet te spelen op donderdag.

NPB

Zowel Coco Balentien als Rick van den Hurk kwamen deze week niet in actie in Japan. Van den Hurk is nog altijd herstellende van een blessure, maar Balentien werd door de Hawks naar de Minors gestuurd nadat Alfredo Despaigne terugkeerde van zijn blessure.

Een zware tegenvaller in een sowieso tegenvallend eerste seizoen van Balentien in Fukuoka. Hopelijk keert de Curaçaoënaar snel terug in de hoofdmacht en vindt hij de vorm terug die we al jaren van hem gewend zijn.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal