HCAW was in de vijfde speelronde twee keer te sterk voor regerend kampioen L&D Amsterdam.

HB Hoofdklasse

HCAW geplaatst voor de Play-Offs

Foto: © Alfred Cop

HCAW geplaatst voor de Play-Offs

HCAW versloeg deze week tweemaal regerend kampioen L&D Amsterdam. Vandaag werd de derde wedstrijd uit de serie tegen de titelverdediger wel verloren. Maar doordat zo’n veertig kilometer verderop DSS/Kinheim won van Twins Oosterhout, heeft HCAW vandaag alsnog zijn plaats in de Play-Offs veiliggesteld. Morgenavond kan Hoofddorp Pioniers het deelnemersveld van de Play-Offs completeren.

De ontknoping nadert in de reguliere competitie van de hoofdklasse. Er staat nog één speelronde op het programma. Hoofddorp Pioniers (3 wedstrijden), Quick Amersfoort (2) en Silicon Storks (1) hebben nog inhaalwedstrijden voor de boeg. De eerste morgenavond als Hoofddorp Pioniers het opneemt tegen Quick Amersfoort. Bij winst plaatsen de Hoofddorpse honkballers zich eveneens voor de Play-Offs. Deze thuiswedstrijd van Pioniers wordt morgenavond gespeeld op het XLLease Park Dorrestein in Amersfoort. Een dag later volgt in Heemstede ook de inhaalwedstrijd tegen Silicon Storks.

HCAW – L&D Amsterdam

In de Bussumse Rob Hoffman Vallei kwam HCAW vandaag in de vierde inning op een 3-0 voorsprong. De ploeg profiteerde van een veldfout en drie vrije lopen om L&D Amsterdam onder druk te zetten. Lang leek het of de voorsprong voldoende zou zijn voor de winst. Met punten van Kalian Sams (vijfde inning) en Roelie Henrique (zesde inning) verkleinde L&D Amsterdam wel de achterstand, maar het lukte de bezoekers lange tijd niet om de leiding in de wedstrijd over te nemen.

Daar kwam in de achtste inning verandering in. Kalian Sams kreeg vier wijd en kon door naar drie op een hit van Denzel Richardson. Een wilde worp stelde Sams hierna in staat om de gelijkmaker te scoren. Uitblinker Richardson, dit duel goed voor drie hits, liep hierna het winnende punt binnen op goed uitgevoerde stootslag-honkslag van Roelie Henrique. Richardson en Henrique hadden vandaag elk een binnengeslagen en een gescoord punt.

De Bussumse slagploeg, die op het pitchen van Naut Kragt, Mike Groen en Tom de Blok niet verder kwam dan drie hits, stond zo na negen innings alsnog met lege handen. Getreurd hoefde er niet te worden in Bussum. Even daarvoor was duidelijk geworden dat Twins Oosterhout zijn wedstrijd had verloren. Daarmee is na Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam nu ook HCAW zeker van een plaats in de Play-Offs.

HCAW – L&D Amsterdam: 3-4 | boxscore

Hoofddorp Pioniers – Quick Amersfoort

Roger Bernadina (2 uit 4) sloeg vandaag voor Quick Amersfoort zijn eerste homerun sinds zijn rentree in de hoofdklasse. Hij deed dat op de tweede pitch van de wedstrijd van Scott Prins (9-1-7-1). Het bleef het enige punt dat de talentvolle pitcher van Hoofddorp Pioniers in acht innings toestond.

Dat één punt tegen de sterke slagploeg van Hoofddorp Pioniers niet voldoende is, bleek al snel. Onder leiding van Max Draijer (3 uit 5) en Joey Eeman (3 uit 5) zetten de Hoofddorpse honkballers de verhoudingen weer recht. Ze werkten al in de gelijkmakende eerste slagbeurt de achterstand weg. Via vier runs in de vijfde en nog eens drie punten in de zevende inning trok Hoofddorp Pioniers hierna met 8-1 de winst naar zich toe. Draijer en Eeman sloegen in de vijfde inning tweehonkslagen op rij. Victor Draijer sloeg in de derde inning een hit en heeft daarmee nu een hitting-streak van zestien wedstrijden.

Hoofddorp Pioniers speelt morgen een inhaalwedstrijd tegen Quick Amersfoort. Bij winst wordt de ploeg van hoofdcoach Mervin Gario de vierde en laatste ploeg die zich plaatst voor de Play-Offs.

Hoofddorp Pioniers – Quick Amersfoort: 8-1 | boxscore

Silicon Storks – Curaçao Neptunus

Curaçao Neptunus verzekerde zich gisteren van de eerste plaats in de reguliere competitie. Maar met een plaats in de Play-Offs en de eerste plaats in de reguliere competitie al op zak, stopten de Rotterdammers vandaag niet met winnen. Tegen hekkensluiter Silicon Storks pakte Curaçao Neptunus ook zijn zeventiende zege op rij.

Jurian Hansen (vier wijd) bracht Silicon Storks in de eerste inning op voorsprong. Die voorsprong bleef op het scorebord tot de vierde inning. Vanaf dat moment maakte de Haagse ploeg zes veldfouten. Curaçao Neptunus maakte hier dankbaar gebruik van en draaide in vier innings tijd de 1-0 achterstand om in een 1-8 overwinning. Voor de Rotterdammers sloeg John Polonius een solohomerun in de zevende inning.

Silicon Storks – Curaçao Neptunus: 1-8 | boxscore

DSS/Kinheim – Twins Oosterhout

Na overwinningen op donderdagavond en zaterdagmiddag verloor Twins Oosterhout vandaag wel van DSS/Kinheim. De honkballers uit Oosterhout zijn samen met Hoofddorp Pioniers nog als enige clubs in de race voor de vierde en laatste plaats in de Play-Offs. Twins Oosterhout is daarbij wel afhankelijk geworden van het resultaat de komende dagen van Hoofddorp Pioniers.

Twins Oosterhout begon in Haarlem nog goed toen de wedstrijd werd geopend met vier hits op rij, goed voor een 0-2 voorsprong. Via punten in de derde en zesde inning trok DSS/Kinheim de stand weer gelijk. Honkslagen van Bram Blokker, Thomas Bos en Jeldwin Orman beslisten in de achtste inning de wedstrijd: 3-2. Het waren drie van de slechts zes hits voor de Haarlemse ploeg dit duel. Met de winst heeft DSS/Kinheim nu wel weer de zesde plaats in handen gekregen. De komende week spelen de honkballers uit Haarlem om de definitieve zesde plaats in een directe confrontatie met Quick Amersfoort. Beide teams hebben ook nog altijd een kleine kans op de vijfde plaats in het klassement.

DSS/Kinheim – Twins Oosterhout: 3-2 | boxcscore

Klassement

1. Curaçao Neptunus18-34
2. L&D Amsterdam18-26
3. HCAW18-21
4. Hoofddorp Pioniers15-18
5. Twins Oosterhout18-14
6. DSS/Kinheim18-10
7. Quick Amersfoort16-09
8. Silicon Storks17-06

Bekijk het resterende programma

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse