Golden League

Tex Town Tigers en Roef! delen op regenachtige zaterdag

Foto: © Fred Versluis

Tex Town Tigers en Roef! delen op regenachtige zaterdag

Het was een hele natte dag, deze zaterdag 29 augustus. Niet alleen ’s ochtends en in de voorafgaande nacht, maar ook op de dag ervoor regende het op vele plaatsen. Vooral de westelijke kust van het land kreeg te maken met soms hevige buien. En dat had uiteraard de nodige afgelastingen tot gevolg. In de Golden League werden al snel drie double-headers geschrapt. In Haarlem ging er een streep door de wedstrijden van Terrasvogels tegen Quick Amersfoort en de ontmoetingen van Olympia Haarlem tegen Sparks Haarlem. Ook in Hoofddorp werd het veld onbespeelbaar en verdween de dubbel tussen Hoofddorp Pioniers en Amsterdam Pirates van het programma. Een nieuwe datum voor deze wedstrijden is nog niet bekend. Alleen in Enschede bleven de weersomstandigheden acceptabel en konden Tex Town Tigers en Roef! hun wedstrijden spelen. Het werd een softbal-marathon die om 15.00 uur begon en pas om 20.01 uur werd afgesloten. De teams deelden de punten. Roef! won het eerste duel met 9-10, TTT won de tweede wedstrijd nipt met 5-4. Op zondag is het veld van Tex Town Tigers het decor voor de tweede double-header van dit jaar tussen de nationale softbalploegen van Nederland en Duitsland.

Tex Town Tigers vs. Roef!

De eerste wedstrijd van de dag nam liefst twee-en-half uur in beslag, de langste wedstrijd van dit seizoen tot nu toe in de Golden League. Een wedstrijd ook met een opmerkelijk scoreverloop, want Tex Town Tigers leek op een overwinning af te stevenen. Na twee innings stond de thuisploeg ogenschijnlijk comfortabel met 8-2 voor, maar dat bleek uiteindelijk niet genoeg. Roef! kwam vanaf de derde inning terug en sloeg in de vijfde inning met vijf punten toe.

Met een 0-1 achterstand scoorde TTT viermaal in de eerste inning op ondermeer een driehonkslag van Annemiek Jansen. Roef! pakte een punt terug in de tweede slagbeurt, maar liet ook drie loopsters achter. TTT reageerde weer met vier eigen punten, die dit keer zonder honkslagen tot stand kwamen. De Roef!-verdediging maakte twee fouten, wat ervoor zorgde dat drie van de vier punten onverdiend waren. Uiteindelijk braken de fouten de landskampioen niet op. Roef! scoorde tweemaal in de derde inning en dit keer was het TTT dat twee fouten maakte. Wel wat het een tweehonkslag van Eva Versloot die voor de twee punten zorgde. Een inning later was het een honkslag van Noa Armirotto die de achterstand terugbracht naar 8-5.

In de vijfde inning sloeg Roef! vervolgens met vijf punten toe en dat draaide de wedstrijd. De rally begon met een honkslag van Marjolein Merkx, de werpster die in dit duel aanvankelijk in de line-up stond als designated player. Er werden vijf honkslagen in deze slagbeurt genoteerd, waaronder een tweehonkslag van Noa Armirotto, goed voor twee punten. Nu met een 8-10 achterstand wist Tex Town Tigers hier nog slechts één punt tegenover te stellen. Dat kwam tot stand in de vijfde inning toen Aafje van Baal opende met een driehonkslag en scoorde op een hiernavolgende tweehonkslag van Pia Siering. En zo stond de thuisploeg, ondanks de ruime voorsprong, ineens met lege handen.

In de tweede wedstijd, met een speeltijd van twee uur en één minuut, wist Tex Town Tigers wel een voorsprong vast te houden. Hoewel ook dit keer een vroeg opgebouwde voorsprong uit handen werd gegeven. Roef! opende de score in de eerste inning via een tweehonkslag van Cindy van der Zanden. TTT kwam in de tweede slagbeurt langszij na een honkslag van Aafje van Baal, die zelf later in de inning op de thuisplaat werd uitgeschakeld bij een poging te scoren op een honkslag van Myrthe Smid.

Tex Town Tigers nam voor het eerst de leiding in de derde inning. Roef!-coach Jeroen Swers paste regelmatig een aantal verschuivingen toe in zijn outfield-opstelling op het moment dat Britt Vonk aan slag kwam, maar tegen de uithaal van de international in deze inning kon geen outfieldster iets uitrichten. De door Vonk geslagen bal verdween over de omheining voor een lead-off homerun. Even later zorgde een honkslag van Dinet Oosting voor het volgende punt. Maar ook dit keer wist Roef! terug te komen en bracht de stand in de vierde inning in balans op klappen van Eva Versloot (velderskeus) en Isa Los (honkslag).

TTT hernam de leiding in de vijfde inning na een honkslag van Tess Remmers, maar wederom antwoordde Roef! gelijk met een eigen punt. Dat gebeurde in de zesde inning op een tweehonkslag van de vandaag debuterende Diantha van Rooij. Maar nu was het TTT dat over de langste adem beschikte. In de tweede helft van de zesde inning begon Britt Vonk met vier wijd en scoorde later op een fout. Het leverde Tex Town Tigers voor de derde keer een voorsprong op en dit keer hield de ploeg die wel vast. Om één minuut over acht kwam er een einde aan een lange softbaldag in Enschede.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League