Nathan Berkel scoorde één van de vier punten voor Hoofddorp Pioniers.

HB Hoofdklasse

Hoofddorp Pioniers naar laatste vier

Foto: © Robert Bos

Hoofddorp Pioniers naar laatste vier

De vier deelnemers aan de Play-Offs (Bovenste 4) zijn bekend. Hoofddorp Pioniers werd vanavond de vierde en laatste ploeg die zich heeft geplaatst voor de laatste vier. In Amersfoort behaalden de Hoofddorpse honkballers in de wedstrijd tegen Quick Amersfoort met 4-0 hun laatste benodigde overwinning.

Geplaagd door een onbespeelbaar eigen hoofdveld, coronagerelateerde klachten binnen de club en regen in de slotfase van de reguliere competitie had Hoofddorp Pioniers een lastige weg afgelegd op weg naar de Play-Offs.

De honkballers uit Noord-Holland lieten zich niet van de wijs brengen. Door onder meer een indrukwekkende hitting-streak van rechtsvelder Victor Draijer (.508), goed slagwerk van onder meer Joey Eeman (.348) en Tyler Boersma (.325) en een solide defensie maakte de ploeg van hoofdcoach Mervin Gario de afgelopen weken weinig fouten. In zes van zijn eerste vijftien wedstrijden scoorde Hoofddorp Pioniers minimaal tien punten. Alleen koploper Curaçao Neptunus zette dit seizoen diezelfde prestatie neer.

Eerste shut-out

Hoofddorp Pioniers werd vanavond het vierde team dit seizoen met minimaal tien overwinningen.
Hoofddorp Pioniers werd vanavond het vierde team dit seizoen met minimaal tien overwinningen.
Foto: © Robert Bos

Vanavond voegde Hoofddorp Pioniers daar ook zijn eerste shut-out aan toe. Op bezoek bij Quick Amersfoort werd de thuiswedstrijd met 4-0 gewonnen. Daarmee heeft Hoofddorp Pioniers zich niet alleen geplaatst voor de Play-Offs, maar heeft de ploeg bovendien weer volop zicht op de derde plaats. Met nog inhaalwedstrijden tegen Silicon Storks en Quick Amersfoort op het programma is het verschil met nummer drie HCAW geslonken tot slechts één punt.

Max Draijer (3 uit 4) sloeg vanavond honkslagen in de eerste en derde inning om zijn ploeg aan een 2-0 voorsprong te helpen. In de eerste inning voerde hij een dubbele steelpoging uit met Nathan Berkel (vier wijd), die zo vanaf het derde honk de score kon openen. Op de tweede hit van de avond van Draijer maakte Raul Jacobs (eveneens vier wijd) er in de derde inning 2-0 van. Victor Draijer (1 uit 2), die zijn hitting-streak verlengde tot zeventien wedstrijden, zorgde in de vijfde inning voor de 3-0.

Dichtbij

Rachid Engelhardt (Quick Amersfoort) was in de zevende inning, met twee ploeggenoten op de honken, dichtbij een homerun waarmee hij zijn ploeg in één klap weer op gelijke hoogte zou hebben gebracht. Zijn bal richting het linksveld miste net de juiste koers, waarna hij even later voor de derde uit sneuvelde door een knappe actie van derde honkman Jorrit Penseel.

Zodoende was het Jaison Gijsbertha (2 uit 4) die op het XLLease Park Dorrestein voor het slotakkoord zorgde. De catcher van Hoofddorp Pioniers sloeg met zijn tweede honkslag van de avond in de zevende inning het vierde en laatste punt van de wedstrijd binnen: 4-0. Daarmee zijn de eerste kaarten in de hoofdklasse geschud.

Hoofddorp Pioniers – Quick Amersfoort: 4-0 | boxscore

Deelnemers Bovenste 4 (start op donderdag 10 september):
Curaçao Neptunus
L&D Amsterdam
HCAW
Hoofddorp Pioniers

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse