Hoofddorp Pioniers won vanavond zijn elfde wedstrijd.

HB Hoofdklasse

Victor Draijer slaat Pioniers naar elfde winst

Foto: © Martine van Wely/MvW Fotografie

Victor Draijer slaat Pioniers naar elfde winst

Victor Draijer kan de eerste speler worden die de reguliere competitie in de hoofdklasse afsluit met een slaggemiddelde boven de .500 in ruim 35 jaar tijd. Vandaag sloeg de buitenvelder met drie tweehonkslagen Hoofddorp Pioniers naar een 5-11 winst tegen Silicon Storks.

Draijer is bezig aan een sensationeel seizoen, waarin hij tot dusver in elke wedstrijd minimaal één honkslag heeft geslagen. In twaalf van zijn zeventien wedstrijden sloeg Draijer minimaal twee hits. Vandaag werd zelfs zijn derde duel met drie hits. Drie tweehonkslagen waarmee hij het klassement voor tweehonkslagen nu met een totaal van twaalf nog steviger aanvoert. De speler van Hoofddorp Pioniers klom bovendien naar de kop van het klassement met binnengeslagen punten.

Draijer sloeg vanavond op het veld van RCH-Pinguins in Heemstede tweehonkslagen in de derde, vierde en achtste inning. Hij sloeg vijf ploeggenoten binnen en scoorde zelf eenmaal. Zo leidde de rechtsvelder Hoofddorp Pioniers naar een probleemloze 5-11 overwinning op hekkensluiter Silicon Storks.

Improviseren

Met de elfde seizoenszege is Hoofddorp Pioniers nu HCAW in het klassement gepasseerd en heeft de Hoofddorpse ploeg de derde plaats voor het eerst sinds 7 augustus weer in handen. Na die dag in augustus raakte Pioniers zijn derde positie kwijt toen de ploeg vanwege coronagerelateerde klachten binnen de club twee wedstrijden achterstand opliep ten opzichte van de andere teams uit de hoofdklasse.

Met vijf wedstrijden in zeven dagen tijd was het vanavond in Heemstede improviseren voor hoofdcoach Mervin Gario, die zichzelf op het derde honk zette. Voor zijn vierde wedstrijd van dit seizoen en nog maar zijn tweede in de startende line-up.

Hoofdklassedebuut

Door onder meer de eerste twee tweehonkslagen van Victor Draijer liep Hoofddorp Pioniers moeiteloos uit naar een 1-6 voorsprong na vier innings. Met die ruime voorsprong op het scorebord kregen de zestienjarige Mathijs Oosterbeek en Adonis Jacobs de kans om te debuteren in de hoofdklasse. Behalve deze twee pitchers kregen ook Duncan Beljaards, Bram Stoovelaar en Dani Heiligers, die vorige maand hun hoofdklassedebuut al hadden gemaakt, vanavond speeltijd.

Met de verjongde selectie haalde Hoofddorp Pioniers in negen innings met 5-11 de winst binnen. De elfde van dit seizoen en de zevende op rij. Goed voor de derde plaats in het klassement. Vanaf donderdag verdedigen Victor Draijer en co. hun derde plaats in een drieluik tegen koploper Curaçao Neptunus.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse