Golden League

Eerste seizoenwinst voor Amsterdam Pirates

Foto: © Gerard Koeman

Eerste seizoenwinst voor Amsterdam Pirates

Na twaalf opeenvolgende nederlagen sinds het begin van het seizoen was Amsterdam Pirates dinsdagavond voor het eerst succesvol in een inhaalduel bij Hoofddorp Pioniers. Pirates, dat vorig seizoen uit de Silver League naar de Golden League promoveerde, won met 4-11. Voor Pirates kwam hiermee de eerste overwinning van het seizoen tot stand, voor Pioniers betekende het een verlenging van de losing streak, die nu op dertien nederlagen op rij staat. Op dinsdag 8 september wordt de tweede wedstrijd ingehaald van de afgelopen weekeinde verregende double-header. De overige twee afgelaste dubbels zijn opnieuw vastgesteld voor zondag 13 september.

Amsterdam Pirates begon het seizoen eigenlijk best goed. In de openingsdubbel bij het eveneens gepromoveerde Quick Amersfoort kwam de hoofdstedelijke ploeg in de eerste slagbeurt gelijk viermaal tot scoren. Maar Pirates verzuimde die voorsprong vast te houden en verloor uiteindelijk in de tie-break met 7-6 van Quick. Met deze nederlaag begon bij Pirates een losing streak, terwijl Quick het in de daaropvolgende weken uitstekend deed en momenteel de tweede plaats in de Golden League inneemt. De laatste overwinning van Amsterdam Pirates in de hoogste afdeling dateert van zaterdag 4 augustus 2007, het seizoen waarin de ploeg degradeerde. De ploeg won toen met 1-5 bij Centrals.

Hoofddorp Pioniers nam dinsdagavond tweemaal de leiding, maar Amsterdam Pirates trok het duel vanaf de vierde inning definitief naar zich toe. In de eerste inning opende Pioniers de score na een veldfout, maar liet ook drie loopsters achter. Pirates kwam in de tweede slagbeurt langszij op een honkslag van Sietske Drijvers, die 4-uit-4 sloeg, tweemaal scoorde en vier punten binnensloeg. Pioniers kreeg wederom een grote kans toe te staan in de derde inning. Er werd gescoord op honkslagen van Franchesca Diaz en Kelsey Huijzers, maar wederom bleven de honken vol achter.

kort slagwerk

In de vierde inning kwam Pirates tot een eerste rally van drie punten en dat draaide het duel om. Er werd tweemaal gescoord op weer een rake klap van Sietske Drijvers, die even later zelf scoorde na een wilde worp. Nadat beide teams eenmaal hadden gescoord in de vijfde inning volgde een Pirates-rally van zes punten op zes honkslagen in de zesde slagbeurt. Een inning waarin de productieve Sietske Drijvers twee honkslagen liet noteren. De rally begon met kort slagwerk, want coach Erik Boland koos verschillende keren voor een stootslag. Drijvers opende met een honkslag, waarna stootslagen volgden van Kelly Koeman (honkslag) en Resa ter Heegde (opofferingsstootslag). Met loopsters op het tweede en derde honk volgde een squeeze van Jessie Rodermans (opofferingsstootslag-velderskeus) en dat leverde het eerste punt op. Opeenvolgende honkslagen van Chermaine Valk, Iris Hooijer, Stacy Groot en Sietske Drijvers deden daarna de rest. Het zorgde ook voor een voorsprong van zeven punten. Het mercy-regel verschil kwam nog even in gevaar in de zesde Pioniers-slagbeurt toen Nikkaela Jacobs (3-uit-4) een driehonkslag sloeg, maar een hiernavolgend grondballetje zorgde voor het einde van de wedstrijd. Amsterdam Pirates had de eerste winst van het seizoen binnen en de losing streak was gebroken.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League