Honkbal

Pro Update: Kenley Jansen Reliever van de Maand

Pro Update: Kenley Jansen Reliever van de Maand

Het is vrijdag, hoog tijd voor de nieuwe Pro Update met deze week een heleboel goed nieuws over bijvoorbeeld Kenley Jansen en Jonathan Schoop, maar ook Jurickson Profar en zelfs Ozzie Albies!

Ozzie Albies ontbreekt al weken bij de Braves vanwege zijn polsblessure, maar zijn rentree lijkt nabij. De tweede honkman meldt zich deze week bij de ‘alternate training site’ en zal snel terugkeren in de hoofdmacht in Atlanta.

Xander Bogaerts’ naam kwam veel voor in geruchten rondom de trade deadline. Het was voor de Red Sox namelijk de laatste kans om hem te traden zonder dat hij toestemming hoefde te geven. Vanaf nu heeft de Arubaan een no-trade clause in zijn contract staan en kunnen de Red Sox hem niet zomaar verschepen. Op het veld is Bogaerts weer bezig met een karakteristiek goed seizoen: een goed slaggemiddelde, flink wat homeruns en een heleboel binnengeslagen punten.

2019 was een moeizaam seizoen voor Didi Gregorius. Hij keerde weliswaar iets sneller dan verwacht terug van zijn Tommy John Surgery, maar ondervond daar duidelijk nog hinder van. Dit jaar zien we in Philadelphia weer de Didi die wij kennen van zijn topjaren bij de Yankees. Homeruns, clutch hits en prachtige aangooien:

Het leek er even op dat Profar zijn basisplaats kwijt zou raken aan rookie Jake Cronenworth, die de afgelopen weken uitstekend presteert. Profar zelf kreeg echter de kans in het linksveld en sloeg in de laatste 15 wedstrijden .318 om zijn seizoensgemiddelde op te hogen naar .230. Met een wRC+ van 95 heeft hij zich al weer bijna opgekrabbeld naar het league average (100). Dat is zeer knap na een matige start van het seizoen.

Ondertussen maakt hij dus een belangrijk onderdeel uit van de zeer talentvolle Padres, die voor het eerst in jaren weer zicht hebben op de play-offs en op deadline day all-in gingen en onder meer pitcher Mike Clevinger binnenhaalden.

Jonathan Schoop verkeert in absolute topvorm. Hij heeft de laatste jaren voor veel verschillende teams gespeeld (Orioles, Brewers, Twins en Tigers) en lijkt de laatste jaren wat onderschat te worden. Na afloop van het seizoen is hij wederom free agent en met mogelijk een nieuw en groot contract op het spel is het dan natuurlijk wel erg lekker als je een game-winning homerun slaat tegen het team dat je deze winter heeft laten lopen!

Net als Schoop is Simmons na dit seizoen free agent. Er gingen dan ook geruchten dat Simmons tijdens de trade deadline wel eens naar een ander team gestuurd zou kunnen worden. Dat ging niet door en dat is een gemis voor een contender die wel wat hulp in het infield zou kunnen gebruiken. Simmons is namelijk weer helemaal fit en heeft sinds zijn terugkeer een 7-game hitting streak en een slaggemiddelde van .423.

Overigens kregen wij een tip van onze vaste lezer Wout Zwart een leuke tip. Afgelopen nacht waren zowel Andrelton Simmons (Angels) als Jurickson Profar (Padres) lead-off hitters. Zeer waarschijnlijk de eerste keer ooit in de MLB dat twee Curaçaoënaars lead-off hitters waren in dezelfde wedstrijd.

Voor Tromp is er bij de Giants de laatste tijd weinig speeltijd. Top prospect Joey Bart krijgt momenteel de voerkeur. Dat neemt niet weg dat Tromp, zoals dat ook bij Team Kingdom of the Netherlands het geval is, goed in de groep ligt. Zijn band met werper Johnny Cueto is uitermate goed, getuige diens quote:

Kenley Jansen is uitgeroepen tot de beste reliever van de maand in de National League. Nu is Jansen al Reliever van het Jaar geweest dus lijkt dit misschien niet zo spannend, maar hij was vorig jaar niet de Kenley die wij al jaren kenden. Niet meer die dominante closer, het zekere slot op de deur. Die Kenley? Die lijkt volledig terug! Kijk eens naar die statistieken. Kenley is back!

Geen nieuws vanuit Japan deze week, maar wel een ander nieuwtje. Hall of Famer Bert Blyleven heeft na 25 jaar afscheid genomen als commentator van de Minnesota Twins. Hij blijft nog wel Special Assistant van de GM, maar gaat meer tijd spenderen met zijn vrouw Gayle, zijn kinderen en zijn kleinkinderen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal