Gregory Muller (Curaçao Neptunus) probeert het tweede honk te bereiken. Tweede honkman Raul Jacobs (Hoofddorp Pioniers) wacht hem op.

HB Hoofdklasse

Pioniers maakt einde aan ongeslagen serie Neptunus

Foto: © Robert Bos

Pioniers maakt einde aan ongeslagen serie Neptunus

Na een nederlaag in de openingswedstrijd van het seizoen, verloor Curaçao Neptunus geen enkele wedstrijd meer. Maar in zijn 21e en laatste wedstrijd uit de reguliere competitie zag koploper Curaçao Neptunus deze negentien wedstrijden durende ongeslagen serie wedstrijden alsnog tot een einde komen. De Rotterdamse ploeg ging vanmiddag in eigen huis met 1-2 onderuit tegen Hoofddorp Pioniers. Bij de Hoofddorpse ploeg volbracht Victor Draijer de unieke prestatie door in al zijn wedstrijden een honkslag te slaan.

Zelfs Orlando Yntema (0.85), de beste pitcher van dit moment in de hoofdklasse, is er niet in geslaagd om Victor Draijer te stoppen. In zijn tweede slagbeurt van de dag sloeg de rechtsvelder van Hoofddorp Pioniers een honkslag, waarmee hij zijn hitting-streak heeft verlengd tot twintig wedstrijden. Officieus zijn dat er 21. In de gestaakte wedstrijd tegen Quick Amersfoort sloeg Draijer ook al twee hits. Daarmee kan de slagtitel Draijer inmiddels niet meer ontgaan.

Ook Kalian Sams heeft zich naar alle waarschijnlijkheid verzekerd van een prijs. De speler van L&D Amsterdam sloeg vandaag zijn achtste homerun van dit seizoen en is daarmee de voornaamste kandidaat voor de prijs voor de meeste homerun. De prijs voor meeste gestolen honken gaat voor de tweede keer in drie jaar tijd naar Roelie Henrique (14 uit 15). De speler van L&D Amsterdam wist vandaag drie honken te stelen en haalde daarmee Dwayne Kemp (14 uit 16) op de slotdag in.

Curaçao Neptunus was voor aanvang van de laatste speelronde in zeventien wedstrijden ongeslagen. Dit seizoen hadden de Rotterdammers alleen nog de openingswedstrijd tegen regerend kampioen L&D Amsterdam verloren. Tegen Hoofddorp Pioniers hield die ongeslagen status deze week geen stand meer. Donderdag dwong de nummer vier uit de hoofdklasse zijn tegenstander al tot een 6-6 gelijkspel. Ook vandaag bleek Pioniers een kwelgeest voor de koploper.

Curaçao Neptunus – Hoofddorp Pioniers

Mark Smit (Hoofddorp Pioniers) opende vandaag de derde inning van de wedstrijd tegen koploper Curaçao Neptunus met de eerste honkslag van de wedstrijd. Hierna volgde ook Victor Draijer met een hit. Op een wilde worp kon Smit de score openen. Ook Draijer passeerde de thuisplaat toen Duco Nuijten de derde honkslag van de inning sloeg. Darryl Collins (driehonkslag) verkleinde het verschil in de gelijkmakende derde slagbeurt tot 1-2, maar verder kwam Curaçao Neptunus vandaag niet.

Man van de wedstrijd in Rotterdam werd pitcher Lars Broersen (2-3-4-1). In zijn tweede complete wedstrijd uit zijn carrière legde de speler van Hoofddorp Pioniers de sterke slagploeg van Curaçao Neptunus het zwijgen op. Na het tegenpunt liet Broersen nog maar twee lopers toe op het tweede honk. De laatste in de negende inning. Met één uit had de thuisploeg daarmee nog een laatste kans om een verlenging af te dwingen. Maar Broersen schakelde eerste Dudley Leonora uit met drie slag, waarna Darryl Collins sneuvelde door een vangbal van tweede honkman Raul Jacobs. Doordat vandaag nummer drie HCAW zijn laatste wedstrijd verloor, is Hoofddorp Pioniers nu definitief de Bussumse ploeg voorbij. De derde plaats is voor Pioniers de hoogste eindklassering in de reguliere competitie in drie jaar tijd.

Curaçao Neptunus – Hoofddorp Pioniers: 1-2 | boxscore

L&D Amsterdam – Silicon Storks

In de eerste twee wedstrijden tegen Silicon Storks scoorde L&D Amsterdam al 35 runs. En ook vandaag was het krachtsverschil groot. Dat werd al meteen in de eerste inning duidelijk nadat Sharlon Schoop, Gilmer Lampe en Kalian Sams op rij een tweehonkslag, driehonkslag en een tweehonkslag sloegen. Tegen de tijd dat Kalian Sams in de tweede inning zijn achtste homerun van het seizoen sloeg, was de voorsprong van de Amsterdammers al opgelopen tot 8-0. Schoop was dit duel goed voor maar liefst vier tweehonkslagen.

Via onder meer tweehonkslagen op rij Schoop en Lampe kwam in de zesde inning de 16-1 eindstand op het scorebord. Voor de derde keer op rij werd daarmeee de wedstrijd tussen de twee teams al na zeven innings beëindigd. Schoop (4 uit 4), Lampe (3 uit 5) en Sams (3 uit 4) sloegen samen tien van de zestien Amsterdamse honkslagen en waren goed voor twaalf binnengeslagen punten.

L&D Amsterdam – Silicon Storks: 16-1 (6 1/2 inning) | boxscore

Twins Oosterhout – HCAW

De honkballers van HCAW verspeelden vandaag in hun laatste wedstrijd uit de reguliere competitie de derde plaats in het klassement. In Oosterhout scoorde de thuisploeg viermaal in de eerste en de zevende inning voor de 12-5 winst. Ruendrick Piternella (+1 in de vijfde inning) en Arthur Bonevacia (solohomerun in de eerste inning) sloegen homeruns voor respectievelijk Twins Oosterhout en HCAW.

Twins Oosterhout – HCAW: 12-5 | boxscore

Quick Amersfoort – DSS/Kinheim

Quick Amersfoort en DSS/Kinheim maakten het spannend in hun onderlinge wedstrijd van vandaag waar de zesde plaats in het klassement op het spel stond. DSS/Kinheim kwam zowel in de tweede als de vijfde inning op voorsprong. Maar in beide gevallen nam de Amersfoortse thuisploeg direct de leiding weer over. In de vijfde inning werd het door onder meer een homerun van Ademar Rifaela 6-4. Bij een 7-5 achterstand kreeg DSS/Kinheim in de negende inning nog een laatste kans op de winst. Op het pitchen van Wendell Floranus kon Jochem Koedijk (honkslag) zijn ploeg terugbrengen tot 7-6. Maar met volle honken en nog maar één uit wist de Haarlemse ploeg er niet meer uit te halen.

Quick Amersfoort – DSS/Kinheim: 7-5 | boxscore

Klassement

1. Curaçao Neptunus21-37
2. L&D Amsterdam21-32
3. Hoofddorp Pioniers20-25
4. HCAW21-25
5. Twins Oosterhout21-16
6. Quick Amersfoort20-13
7. DSS/Kinheim21-12
8. Silicon Storks21-06

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse