Verspreid over twee dagen tijd sloeg Hoofddorp Pioniers vijf hits en scoorde de ploeg negen runs.

HB Hoofdklasse

Hoofddorp Pioniers sluit winnend af

Foto: © Martine van Wely/MvW Fotografie

Hoofddorp Pioniers sluit winnend af

Hoofddorp Pioniers heeft vanavond zijn dertiende wedstrijd van het seizoen gewonnen. In het restant van het duel tegen Quick Amersfoort was de nummer drie uit het klassement met 1-9 te sterk. Daarmee is nu een einde gekomen aan de reguliere competitie. Komende donderdag start het tweede deel van de hoofdklasse waarin de acht teams verdeeld over twee poules weer op de nul beginnen.

De wedstrijd tussen Quick Amersfoort en Hoofddorp Pioniers werd zaterdag 29 augustus in de vijfde inning en bij een 0-3 voorsprong voor de Hoofddorpse ploeg door de regen gestaakt. Tien dagen later is het duel op het XLLease Park Dorrestein in Amersfoort vanavond hervat.

Victor Draijer, die voor de regenbui de enige twee honkslagen voor Hoofddorp Pioniers had geslagen, bereikte vandaag in twee slagbeurten niet de honken. De beste slagman van dit seizoen sluit daarmee het seizoen officieel af met een slaggemiddelde van .500 (42 uit 84). Daarmee is hij de eerste speler sinds 1984 geworden, die met minimaal een gemiddelde van .500 de reguliere competitie in de hoofdklasse heeft afgesloten. De twee hits uit het eerste deel van de wedstrijd gaan nu alsnog de boeken in, waarmee de hitting-streak van Draijer uit is gekomen op 21 wedstrijden.

Hoogtepunt

Zonder de inbreng van Victor Draijer liep Hoofddorp Pioniers vanavond moeiteloos uit van 0-3 naar de 1-9 winst tegen de nummer zes uit de hoofdklasse. Duco Nuijten zorgde in de zevende inning voor het hoogtepunt toen hij met een driehonkslag twee punten had binnengeslagen en later zelf ook scoorde. In de zesde inning had hij met zijn eerste hit van de avond ook al een punt binnengeslagen en zelf gescoord.

Voor Quick Amersfoort scoorde Rowan van Hoek (vier wijd) in de zesde inning het enige punt. De Arubaanse aangewezen slagman Nathan Berkel, die in juli zijn debuut in de hoofdklasse had gemaakt en sindsdien voor Pioniers al op alle posities in het buitenveld en op het eerste honk had gespeeld, gooide de laatste twee innings met drie strikeouts uit.

Quick Amersfoort – Hoofddorp Pioniers: 1-9 | boxscore

Eindklassement reguliere competitie

1. Curaçao Neptunus *21-37
2. L&D Amsterdam *21-32
3. Hoofddorp Pioniers *21-27
4. HCAW *21-25
5. Twins Oosterhout **21-16
6. Quick Amersfoort **21-13
7. DSS/Kinheim **21-12
8. Silicon Storks **21-06

* Naar Bovenste 4
* Naar Onderste 4

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse