HB Hoofdklasse

Play-offs in Hoofdklasse donderdag van start

Play-offs in Hoofdklasse donderdag van start

Op donderdagavond gaan de play-offs in de Hoofdklasse van start. De top vier van het reguliere seizoen strijdt in drie weken met elkaar om de twee plekken die recht geven op deelname aan de Holland Series, terwijl de onderste vier strijden om de vijfde plaats.

In het eerste speelweekend van de play-offs staan, net als in de eerste speelronde van het reguliere seizoen overigens, titelverdediger L&D Amsterdam en nummer één uit het reguliere seizoen Curaçao Neptunus tegenover elkaar.

De eerste wedstrijd start op donderdagavond om 19.30 uur. Tegelijkertijd wordt in Hoofddorp gespeeld door Pioniers (nr. 3) en HCAW (nr. 4). De vier ploegen spelen drie volledige speelrondes tegen elke andere tegenstander uit de top-4. Op papier zijn uiteraard Curaçao Neptunus, die alleen de eerste en laatste wedstrijd uit het reguliere seizoen verloren, en L&D Amsterdam de favorieten.

League Leaders

De Neptunianen beschikken over de frontrunner voor de KNBSB Award voor Beste Pitcher van het Jaar in starter Orlando Yntema. De Dominicaanse Fries ging 6-0 in het reguliere seizoen met een ERA van (0.89) en 41 strikeouts in 41.2 innings. Daarnaast voerden ook John Polonius (runs, 27), Dwayne Kemp (stolen bases, 14) en Gianison Boekhoudt (walks, 28) de Hoofdklasse aan in deze respectievelijke statistieken.

L&D Amsterdam zet daar een ijzersterke slagploeg tegenover met als grootste blikvangers dit seizoen Kalian Sams en Denzel Richardson, die als eerste en tweede eindigde met de meeste homeruns (8 en 5). Met werpers als Mike Groen, Shairon Martis, Donny Breek en Tom de Blok beschikt manager Michael Duursma bovendien over een zeer diepe bullpen.

Toch mogen ook Hoofddorp Pioniers en HCAW niet zomaar afgeschreven worden. Pioniers beschikt met Victor Draijer over dé man in vorm. Een 21-game hitting streak en de eerste slagman sinds 1984 die een seizoen in de Hoofdklasse afsluit met een slaggemiddelde van .500 of hoger. Bovendien voerde Chris Pfau dit seioen opnieuwe de Hoofdklasse aan met de meeste strikeouts (53). De Hoofddorpers moeten het wel stellen zonder aas Lars Huijer, die na onenigheid met de coaching staff is vertrokken naar het Duitse Heidenheim Heidenkopfe, waar ook interntional Mike Bolsenbroek speelt.

https://www.instagram.com/p/CE6lNyNDPtQ/?utm_source=ig_web_copy_link

Bij HCAW was vooral de pitching sterk met starters Luuk ter Beek en Dennis Burgersdijk (league leader in innings pitched met 48.0) en relievers Gio de Graauw en Arij Fransen, die met respectievelijk 5 en 4 saves bovenaan stonden in dat klassement.

Wie plaatsen zich in 2020 voor de Holland Series? En wie pakt de vijfde plaats. Je ziet het uiteraard vanaf morgenavond op Honkbal.nu en Eyecons.com.

Speelschema donderdag:

19.30 uurCuraçao NeptunusL&D AmsterdamLIVE
19.30 uurHoofddorp PioniersHCAWLIVE
19.30 uurDSS/KinheimSilicon StorksLIVE
19.30 uurTwins OosterhoutQuick AmersfoortLIVE (in Amersfoort)

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse