Ozzie Albies won voor het eerst in zijn carrière een Silver Slugger Award.

HB Hoofdklasse

Pro update: Albies en Kieboom zijn terug

Pro update: Albies en Kieboom zijn terug

Het is vrijdagmiddag dus je zit waarschijnlijk knarsetandend klaar voor de Pro Update. Goed nieuws: hier is de Pro Update van deze week! Met de terugkeer van Carter Kieboom in de MLB, de walk-off van Jurickson Profar en een homerun op Didi-dinsdag!

Ozzie Albies is eindelijk hersteld van zijn hardnekkige polsblessure. Hij miste, in dit toch al zo korte seizoen, een fors aantal wedstrijden, maar is op tijd terug om zijn Braves naar de play-offs te helpen. Zijn eerste twee slagbeurten na zijn rentree kwamen in een 11-run inning en waren beiden goed voor RBI:

https://twitter.com/quintoCT/status/1303875288212832256

Twee homeruns voor Bogaerts deze week, die dus ook in 2020 on pace zou zijn voor 30 homeruns in een volledig seizoen. De Sox bungelen nog altijd onderaan de AL East en er wordt al gekeken naar de toekomst. Zo kijkt Bogaerts (zie onderstaande tweet) uit naar de samenwerking met de talentvolle Jeter Downs. Nota bene vernoemd naar de legendarische korte stop Derek Jeter van de aartsrivalen uit New York, die speelde met rugnummer 2, dat ook door Bogaerts wordt gedragen.

Het was weer een ouderwetse Didi-dinsdag met een homerun van de geboren Amsterdammer. Het was al zijn zesde van dit seizoen en steeds meer Phillies fans roepen om een contractverlenging van de korte stop, die ook in 2020 laat zien juist tegen lefties goed te slaan. Vier van zijn zes homeruns kwamen op pitches van een southpaw.

Carter Kieboom is terug bij de Washington Nationals. Vanwege tegenvallende prestaties werd de zoon van een voormalig Nederlands jeugdinternational teruggestuurd naar de alternate training site, waar hij hard gewerkt heeft. De infielder kreeg een nieuwe kans en sloeg prompt zijn eerste extra basehit, de eerste double uit zijn loopbaan:

Jurickson Profar blijft goed presteren in Slam Diego, dat tegenwoordig zo genoemd wordt vanwege alle grand slams die de Padres dit jaar geslagen hebben. Profar komt van ver, maar heeft zich inmiddels al weer bijna opgewerkt naar een league average wRC+ en was deze week zeer belangrijk voor de Padres met een walk-off double.

Een klein dipje deze week voor Schoop, die hard werd geraakt op zijn pols door een pitch van T. J. Houser van de Milwaukee Brewers. Hij speelde de volgende dag gelukkig al weer, maar zou zijn minidipje het gevolg kunnen zijn van deze hit by pitch?

Als je aan Andrelton Simmons denkt, denk je aan zijn geweldige defensieve acties. Hieronder is het eerste filmpje dat je ziet dan ook een mooie actie, maar kijk eens naar zijn slaggemiddelde. Met zijn honkslag van gisteren bereikte hij bovendien al de 35e plaats op de all-time ranglijst voor de meeste honkslagen bij de Angels. En dat in pas zijn vijfde seizoen in Los Angeles!

Het was al even geleden dat we een aanvallende highlight van Tromp gezien hadden. De Arubaanse catcher heeft het lastig in het slagperk, maar sloeg zijn derde homerun van het seizoen deze week. Verdedigend hoort Tromp echter bij de beste catchers van de MLB, getuige de statistieken over pitch framing in onderstaande tweet.

Geen save voor Kenley Jansen deze week, maar wel een win. Het lukte hem in eerste instantie niet om de save over de streep te trekken, maar zag zijn ploeg vervolgens de wedstrijd alsnog winnend afsluiten. De derde win van het jaar alweer, gekoppeld aan 10 saves en mooie stats. Kenley is terug en mocht voor de camera’s van MLB Network uitleggen hoe dat komt:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse