Sherten Apostel sloeg in de zevende inning zijn eerste honkslag.

Honkbal

Sherten Apostel maakt debuut voor Texas Rangers

Sherten Apostel maakt debuut voor Texas Rangers

De 21-jarige Sherten Apostel heeft zijn debuut gemaakt in de Major League. De derde honkman van Curaçao werd gisteren voor de tweede wedstrijd uit de dubbel tegen Oakland Athletics aan de hoofdmacht toegevoegd en sloeg in de zevende inning van dat duel direct zijn eerste honkslag.

De clubleiding van Texas Rangers besloot Sherten Apostel op te roepen nadat korte stop Elvis Andrus geblesseerd raakte in de wedstrijd tegen Oakland Athletics. Dat was de eerste van twee wedstrijden tussen beide teams gisteren. En dus was er haast. In snel tempo werd de talentvolle honkballer van Curaçao opgehaald van zijn appartement op zo’n zeven minuten rijden van Globe Life Field.

Binnen een half uur nadat Apostel via de telefoon te horen had gekregen dat hij zich moest melden bij de hoofdmacht, maakte hij zijn debuut in de Major League. Het eerste duel leverde een 5-2 overwinning op voor Texas Rangers. Met Sherten Apostel op het derde honk verloor de ploeg het tweede duel met 1-10. Onder meer door zeven tegenpunten in de tweede inning.

Alternate Training Site

Na een grondbal in de derde en drie slag in de vijfde inning, sloeg Apostel in de zevende inning zijn eerste honkslag in de Majors. Hij sloeg een pitch van de Venezolaanse veteraan Yusmeiro Petit het linksveld in. Apostel is de tweede speler uit het Nederlands Koninkrijk die dit seizoen zijn debuut heeft gemaakt in de Major League. De Arubaanse catcher Chadwick Tromp ging hem in juli voor.

De afgelopen weken bereidde Apostel zich op de Alternate Training Site voor op een mogelijke oproep voor de hoofdmacht. Hij speelde daar zeven wedstrijden. Tijdens Spring Training kwam hij in februari en maart van dit jaar ook al in dertien wedstrijden uit voor de hoofdmacht. Toen kwam hij tot vier honkslagen (.211) en twee binnengeslagen punten in dertien wedstrijden.

Nederlands Koninkrijksteam

De Curaçaose binnenvelder maakte in 2016 zijn profdebuut voor Pittsburgh Pirates, de club waarvoor zijn jongere broer Shendrik Apostel nu nog onder contract staat. In juli 2018 werd Sherten Apostel geruild aan Texas Rangers waarvoor hij vorig jaar zijn seizoen verdeelde over Low-A Hickory Crawdads and High-A Down East Wood Ducks. Nu heeft Apostel de sprong gemaakt van Class A naar de Major League. De verwachting is dat zijn verblijf in de hoofdmacht kort zal zijn. Hoewel het niet de verwachting is dat de geblesseerde korte stop Elvis Andrus dit seizoen nog in actie gaat komen, keert binnenkort wel korte stop Anderson Tejeda terug uit de ziekenboeg.

Apostel is de zestiende speler van Curaçao die zijn debuut heeft gemaakt in de Major League en de eerste sinds Ozzie Albies in 2017. Met het Nederlands Koninkrijksteam nam Apostel in 2017 deel aan het U18 wereldkampioenschap. Een jaar later reisde hij met de nationale ploeg af naar Mexico voor deelname aan het U23 WK. Op dat mondiale toernooi was Apostel in 2018 met twaalf hits (.375) de beste slagman van het Koninkrijksteam. Hij leidde zijn ploeg bovendien in tweehonkslagen (2), homeruns (2) en binnengeslagen punten (9).

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal